Viorica Dăncilă, prima reacție după aflarea rezultatului de la exit-poll-uri: „PSD a recâștigat încrederea cetățenilor români”

Viorica Dăncilă, prima reacție după aflarea rezultatului de la exit-poll-uri: „PSD a recâștigat încrederea cetățenilor români”

Viorica Dăncilă a așteptat rezultatul exit-poll-urilor în sediul PSD din București, alături de echipa sa de campanie. Și a venit apoi cu prima reacție. Candidatul social-democrat a pierdut alegerile, obținând doar 33,5% din voturi.

Viorica Dăncilă, candidata PSD și șefa partidului, a primit rezultatele exit-poll în sediul PSD din șoseaua Kiseleff din București. Imediat după afișarea primelor date prezentate de televiziuni, contracandidata lui Klaus Iohannis a susținut un discurs.

„Vreau să le mulțumesc colegilor din teritoriu, primarilor, simpatizanților, celor care au vrut să înlocuiască ura cu încrederea. PSD a recâștigat încrederea cetățenilor români. Am recuperat voturile pe care le-am pierdut la alegerile europarlamentare. Avem un rezultat exit-poll, vom sta până vom prelua procesele verbale, vom face numărătoare paralelă, atunci vom ști rezultatul final”, a declarat Viorica Dăncilă după ce a aflat rezultatul alegerilor prezidențiale.

Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă, finaliști în cursa prezidențială

Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă sunt cei doi candidați care duminică, 24 noiembrie, s-au înfruntat în turul al doilea al alegerilor prezidențiale. Pe parcursul campaniei, cei doi candidați nu au participat împreună la nicio dezbatere între cele două tururi.

În schimb, ambii și-au organizat propriile conferințe de presă. Trei institute au fost acreditate să facă sondaje la ieșirea de la urne pe parcursul zilei. E vorba de Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS), Institutul Român pentru Evaluarea și Strategie (IRES) și Grupul de Studii Socio-Comportamentale (Avangarde).

Sute de persoane au fost implicate în cercetări pe tot parcursul zilei, începând de la ora deschiderii a secțiilor de vot, respectiv 7:00, și până la ora închiderii, anume 21:00.

Operatorii sunt prezenți la secțiile de vot din țară organizate pentru alegeri, pentru a-i intervieva pe alegători după ieșirea de la urne. Aceștia le vor adresa o serie de întrebări legate de votul exprimat. Discuția cu operatorii durează cel mult un minut, iar datele furnizate sunt confidențiale.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI