Ți s-a spus vreodată să te maturizezi după vârsta de 18 ani, chiar dacă tu simțeai că încă ești atras de anumite activități copilărești? Ei bine, nu ești singurul! Există un motiv pentru care se întâmplă toate aceste lucruri, iar o altă vârstă reprezintă tranziția de la adolescent la adult.
În timp ce unii oameni consideră că ar trebui să se schimbe total în momentul în care împlinesc 18 ani, alții își doresc să mai copilărească puțin și să se bucure de unele lucruri destinate adolescenților. Balanța înclină în favoarea celor ce nu se simt adulți.
Specialiștii spun că oamenii nu se pot numi adulți până la vârsta de 18 ani. Profesorul Peter Jones, de la Universitatea Cambridge, spune că tranziția este una îndelungată, așa că este normal ca după majorat persoanele să fie atrase de aceleași activități ca de până atunci.
„Ceea ce spunem cu adevărat este că a avea o definiție a momentului în care treci de la copilărie la maturitate pare din ce în ce mai absurdă.
Este o tranziție mult mai nuanțată care are loc pe parcursul a trei decenii. Cred că sistemele precum sistemul de învățământ, sistemul de sănătate și sistemul juridic sunt convenabile pentru că au definiții.”, a transmis profesorul Peter Jones.
Profesorul de la Universitatea Cambridge participă la o întâlnire găzduită de Academia de Științe Medicale de la Oxford, unde sunt prezenți foarte mulți experți. Iată că acesta a deslușit misterul cu privire la maturitatea pe care ar trebui să o aibă persoanele la vârsta de 18 ani.
Mai cu seamă, în momentul în care se atinge vârsta majoratului, oamenii pot vota, cumpăra și consuma alcool, obține un credit ipotecar, dar sunt și trași la răspundere de către autorități dacă recurg la anumite acțiuni ce nu le fac cinste.
Totuși, profesorul Peter Jones a punctat că judecătorii cu multă experiență recunosc că există multe diferențe între un om acuzat la vârsta de 19 ani și o persoană ce a comis o infracțiune la vârsta de 30 de ani.
„Cred că sistemul se adaptează la ceea ce se ascunde de vedete, adică faptul că oamenilor nu le place ideea de a fi tratați ca o omidă ce se transformă într-un fluture. Nu există copiărie și apoi vârstă adultă. Oamenii au o cale, o traietorie definită.”, a mai zis expertul.