Împerecherea este un joc periculos în lumea animalelor, iar asta pentru că, în unele cazuri, masculii pot sfârși prin a muri. Dar ei nu sunt uciși doar de ”concurenți”, ci chiar de către femele. Iată care este animalul din lume ce își devorează partenerul.
În lumea întreagă există numeroase specii de animale, păsări și insecte, care au o mulțime de aspecte li caracteristici interesante, dar și bizare în același timp. Un exemplu în acest sens este o specie care este capabilă să își mănânce partenerul după împerechere, iar motivul este unul foarte ciudat.
Animalul cu pricina este capabil să gestioneze situațiile în stilul său propriu, iar pentru a supraviețui poate ajunge la gesturi-limită. Este vorba despre Mantis religiosa (numită popular călugărița), o insectă din familia Mantidae. Aceasta își mănâncă partenerul imediat după împerechere pentru că trebuie să supraviețuiască.
Un alt aspect ciudat în perechile de călugărițe este acela că masculii pot zbura, lucru pe care femelele nu îl pot face. Însă tot masculii sunt și cei care mor primii, trăind doar câteva luni. Practic, imediat după ritualul de împerechere, aceștia sunt mâncați.
Citește și: Animalul din România care-și ucide prada cu sânge rece. Mulți cred că este blând, dar e extrem de periculos
În comparație cu masculii de mantie, femelele sunt mult mai mari și mai puternice, iar acest lucru le facilitează capturarea prăzii. Femelele trimit un semnal chimic de feromoni pentru a atrage masculii. Atunci când masculul încearcă să se împerecheze cu femela, acesta este predispus să fie atacat.
Chiar dacă masculul este decapitat de către femelă, acesta este în continuare capabil să se împerecheze, deoarece nervii din abdomenul său controlează corpul. Și cu nașterea necesită multă energie din partea femelei, deoarece aceasta poate depune aproximativ 100 de ouă, devorarea masculului îi oferă femelei nutriția necesară pentru a aduce puii pe lume.
Unele specii de călugărițe se pot reproduce asexuat printr-un proces numit partenogeneză, iar mâncarea masculului poate alimenta acest proces.
Citește și: Animalul unic care trăieşte doar în România. Nu mai poate fi văzut nicăieri, puţini ştiu de el