Când vine vorba de anumite cuvinte, așa cum am mai spus, deși substantive, gramatica limbii române spune clar dacă au sau nu forme de plurar. În cazul de față, vom afla care este pluralul de la „chimie”. Citește mai departe și află și tu.
Conform gramaticii limbii române, unele substantive nu au forma de plural deoarece sunt considerate substantive nenumărabile. Aceste substantive reprezintă substanțe, concepte sau calități care nu pot fi numărate sau cuantificate ca unități individuale. Printre exemple se numără „apă”, „aer”, „dragoste” și „informație”.
Vezi și: Care este pluralul cuvântului „gimnastică”. Punem pariu că nu ştiai?
Alte substantive pot avea forme neregulate de plural sau sunt tratate ca fiind la plural chiar dacă par a fi la singular, cum ar fi „cerb” și „oaie”. Lipsa unei forme de plural pentru anumite substantive este o caracteristică a gramaticii care s-a dezvoltat de-a lungul timpului. alte exemple de substantive care nu au forme de plural sunt acele cuvinte care exprimă stări, precum „lene”, „curaj, „oboseală”, etc.
Deși am putea părea tentați să atribuim acestui substantiv o formă de plural, gramatica limbii rpmâne spune clar că acest substantiv, precum și celelalte care se referă la materiile învățate la școală, de exemplu „matematică”, „fizică”, etc, nu au forme de plural.
Vezi și: Care este pluralul cuvântului „mazăre”. Cei mai mulţi dintre români nu ştiu
Cu alte cuvinte, dacă vă întreabă cineva „Care este pluralul de la chimie”?, răspunsul este unul singur, și anume că nu există o formă de plural pentru acest substantiv.
În limba română, unele cuvinte nu au forme de plural pentru că ele reprezintă în mod inerent entități sau concepte singulare care nu sunt în mod obișnuit cuantificabile sau numărabile. Printre acestea se numără:
Înțelegerea momentului în care un substantiv nu are o formă de plural în limba română se reduce, de obicei, la a recunoaște dacă substantivul reprezintă un concept singular, o masă, un colectiv sau este un nume propriu.