29 oct. 2023 | 19:19

Care este diferenţa dintre lămâie şi lime? Puţini români ştiu acest detaliu

Diverse
Care este diferenţa dintre lămâie şi lime? Puţini români ştiu acest detaliu
Diferentele majore dintre lamaie si lime

Care este diferenţa dintre lămâie şi lime, este întrebarea multora dintre români când vine vorba de cele două citrice. Lămâia și lime-ul sunt două dintre cele mai populare citrice din lume. Chiar dacă seamănă în unele privințe, între cele două fructe sunt unele diferențe majore. Când se folosește lime-ul și când se folosește lămâia.

Care este diferența dintre lămâie şi lime? Diferențele majore dintre ele

Care este diferenţa dintre lămâie şi lime este întrebarea multora dintre oameni, mai ales că cele două se folosesc în unele preparate chiar și împreună.

Mulți consideră că lâmâia și lime-ul sunt la fel, însă cele două diferă foarte mult în ceea ce privește culoarea, aroma, precum și conținutul de nutrienți.

Lamaile sunt mai mari ca limetele

Lamaile sunt mai mari ca limetele

Care este diferența dintre lămâie și lime

Cei care se întreabă care este diferenţa dintre lămâie şi lime, în primă fază, trebuie să știe că lime-ul este mai acru ca lămâia. Ambele conțin acid citric, care le conferă aciditatea cunoscută.

India, Mexic și China sunt cele mai mari cultivatoare din lume pentru cele două fructe, producând sute de mii de tone în fiecare an.

Cu cine sunt înrudite lămâia și lime-ul

Lămâile și lime-ul aparțin familiei citricelor, împreună cu grapefruit-ul, portocalele și mandarinele. Deși cele două sunt asemănătoare în multe privințe, experții au spus care este diferenţa dintre lămâie şi lime.

Lămâia și lime-ul diferă la culoare

Cei care își pun întrebarea care este diferența dintre lămâieși lime trebuie să mai știe că cea mai evidentă diferență dintre cele două este culoarea. Lămâia este galbenă, iar lime-ul este verde chiar și atunci când este copt.

Diferenţa dintre lămâie şi lime? Forma lor diferă

În plus, cele două citrice diferă și ca mărime și formă. Lămâile sunt mai mari, în timp ce limetele sunt mai mici. Lime-ul tinde să aibă formă rotundă, în timp ce lămâile sunt mai lungi sau ovale.

Lămâia are coaja mai groasă

O altă diferență dintre lămâie și lime este aceea că primul fruct are coajă mai groasă. De asemenea, coaja lămâiei este și mai aspră, în timp ce cea a limetei este netedă.

De asemenea, în bucătărie lămâile și limetele au utilizări diferite de gătit, precum și în prepararea cocktailurilor. Pentru că lime-ul are un gust mai acru este cel mai frecvent utilizat în mâncăruri și cocktail-uri sărate, cum ar fi guacamole și margaritas.

Lămâia, folosită mai des ca lime-ul

Pe de altă parte, utilizările culinare ale lămâii sunt mult mai largi. Acestea sunt folosite în mâncăruri dulci, cum ar fi tarte cu lămâie și plăcintă cu bezea cu lămâie, precum și în mâncăruri și băuturi aromate.

Chiar și așa, când vine vorba de utilizarea lămâii nu este o regulă generală și există excepții de la utilizările culinare ale acesteia.

Lime-urile sunt mai acre ca lamaia

Lime-urile sunt mai acre ca lamaia

Care dintre cele două citrice are mai multă vitamină C

Când vine vorba despre valoarea lor nutritivă lămâile și limetele sunt aproape identice în ceea ce privește compoziția lor de macronutrienți, care include carbohidrați, proteine ​​și grăsimi.

Deși limele și lămâile contribuie ambele cu o cantitate semnificativă de vitamina C la dietă, lămâile au un conținut mai mare de vitamina C.

Nu în ultimul rând, diferenţa dintre lămâie şi lime, în general, lămâile au puțin mai mult potasiu, acid folic și vitamina B6 decât rudele lor mai verzi.

Parteneri
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Redactia.ro
Povestea de film a doi mari actori români. Și-au unit destinele în urmă cu 41 ani. S-au despărţit și s-au regăsit la 21 de ani de la divorț
Click.ro
Mirabela Dauer și-a îngrijorat fanii! Cum a ajuns să arate artista FOTO
Vocea.biz
Criminalul de 16 ani din Crângași avea porecla "Beleaua" și era în atenția poliției. Ce imagini posta pe rețelele sociale
Digi24
Cum a apărut îmbrăcată o actriță din Rusia la Cannes. Toată lumea vorbește despre rochia ei!
Unica.ro
Război total între Antena 1 și Pro TV. Chefii plecați au detonat bomba
EVZ.ro
Ce prevestește șarpele de casă. Superstiții legate de șerpi în casă și în curte
Spynews
SE PLĂTESC 1.000 de lei direct de la stat. Banii intră în cont cu o condiție simplă
Capital.ro
Horoscop 18 mai 2024. Taurii se confruntă cu situații bizare în cuplu, Leii au ego-ul rănit
Antena 3
Fosta soție a unui actor celebru a ajuns să doarmă pe străzi și să mănânce din gunoaie. Cum a fost surprinsă? Atrăgea toate privirile când apărea în public
Avantaje
Controale majore ale ANAF în ultima perioadă! Anunțul lui Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, bagă spaima în români
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Andreea Tonciu nu îi poate refuza nimic fiicei sale, Rebeca. Bruneta recunoaște că o răsfață prea mult: "Îi plac banii..." / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
WOW! Carmen Iohannis i-a ȘOCAT pe toți! Cum a apărut în public: s-a văzut...
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro