Toți oamenii trebuie să știe detalii. Majoritatea se gândesc la exemplul clasic al guvernării lui Hitler în Germania atunci când aud de dictatură. Care este diferența dintre dictatură și autocrație? Toți oamenii trebuie să știe mai multe detalii. Autocrația înseamnă în traducere liberă dintr-un termen grecesc ,,putere” sau ,,guvern.” Ce trebuie să cunoști diferențele dintre ele? Iată asemănări și diferențe dintre cele două forme!
Democrația este clar cea mai bună formă de guvernare în aceste vremuri, dar oamenii trebuie să știe și alte detalii despre mai multe sisteme politice. Există diferențe subtile care fac două forme de guvernare să fie diferite.
Mai exact, este vorba despre autocrație și dictatură. Majoritatea oamenilor se gândesc la exemplul clasic al guvernării lui Hitler atunci când aud de dictatură. Ea este asemănătoare cu autocrația.
Puterea unui dictator este nelimitată și necontrolată. El nu este răspunzător față de nimeni și niciuna din acțiunile sale nu este supusă ochiului judecătorilor.
De-a lungul istoriei, dictatorii au avut un profil titanic, știind că nu ai nevoie de justificare pentru mișcările politice pe care le fac și nu numai. Un astfel de conducător este suprem în țara sa și nu are nevoie de consimțământul oamenilor pentru a face tot ceea ce își dorește.
Pe cealaltă parte avem autocrația. În acest context toate deciziile sunt luate de un om cu hotărârea supremă. Numele vine de la un termen grecesc ce se traduce ,,auto” și ,,regulă”, care înseamnă auto-guvernare.
De exemplu, în cazul democrației există normă de drept, în autocrație nu. De asemenea, nu este o persoană cu care să se consulte un astfel de conducător suprem.
În dictatură și autocrație țara este condusă de un singur om. Cu toate astea, dictatura are conotații negative, iar autocrația este percepută ca un rău mai mic.
-O diferență ar fi că un autocrat nu are cultul de personalitate sau carisma unui dictator, lucru care îl împiedică să ia decizii extreme care ar putea să rănească poporul.
-De asemenea, în cazul dictaturii este vorba și de puterea guvernului conducătorului din spate, în timp ce în autocrație este vorba întotdeauna despre un singur individ care se află la conducere.
În republicanism se consideră sinonime autocrația cu monarhia, deși conceptul nu este adecvat pentru a caracteriza monariile constituționale monderne, care sunt parlamentare sau limitat.
„Democrația este o structură de putere construită de jos în sus, autocrația organizează și conduce statul de sus în jos.”
—Hermann Heller