Legumele stau la baza unei alimentații sănătoase. Recent, experții în agricultură au descoperit care este cea mai sănătoasă legumă. Aceasta are un scor de densitate nutrițională bun. Iată care este aceea!
Experții în agricultură și nutriție au descoperit că spanacul și sfecla se numără printre cele mai sănătoase alimente. La rândul lor, acestea au un scor nutrițional cuprins până la 80. Și năsturelul este o legumă care prezintă o serie de beneficii pentru sănătate. Potrivit experților, acesta are un scor perfect de 100.
Te-ar putea interesa și: Alimentul minune care ți-ar prelungi viața. Așa ai putea ajunge la 100 de ani
Pe aceeași listă se află și cresonul, care este face parte din familia Brassicaceae și crește în oaze de apă dulce, cum ar fi pâraie și iazuri. Acesta este strâns legat de varză, varză, ridichi și muștar, denumirea sa științifică fiind ”Nasturtium officinale”.
În ceea ce privește aroma, cresonul este înțepător și piperat. Această legumă este consumată de peste trei milenii. Cresonul era consumat în special de civilizțaiile antice grecești, persane și romanane.
Te-ar putea interesa și: De ce e bine să mănânci cartofi cruzi. Explicația la care nimeni nu s-ar fi gândit. Ce spun specialiștii
”Este bogat în vitamina A și potasiu, mai mult decât salata ta obișnuită. În plus, cresonul conține mai multă vitamina C decât o portocală. Asta explică de ce căpitanul James Cook a considerat că leguma este un remediu pentru scorbut în timp ce a înconjurat Pământul”, spune ea.
Însă, dr. Lee atrage atenția și susține că năsturelul prezintă și o serie de dezavantaje. Potrivit acesteia, leguma este foarte greu de găsit.
”Poate fi găsit doar în piețele sau în magazinele de specialitate”.
Experții au descoperit că 100 de grame de creson, așa cum s-a menționat deja, acoperă cea mai mare parte a necesarului zilnic de vitamina C. De asemenea, cresonul are cantități mari de fier, calciu, potasiu și magneziu – ingrediente esențiale pentru dezvoltarea oaselor și a mușchilor.
La acestea se mai adaugă și cantitatea semnificativă de de vitamina K din năsturel, care poate ajuta la prevenirea deteriorării celulelor din creier. Antioxidanții protejează împotriva daunelor ADN-ului cauzate de radicalii liberi și pot reduce riscul de cancer.
Însă, cu toate acestea nu este indicat să o conumați prea des. În caz contrar, există riscul să dezvoltați iritații ale vezicii urinare, rinichilor și stomacului, dacă sunt consumate în exces.
Te-ar putea interesa și: Legumele pe care să nu le mai mănânci crude. Din păcate, mulți le-au consumat greșit