27 sept. 2023 | 20:34

Care este cea mai inovatoare țară din lume. Pe ce loc se află și România

Social
Care este cea mai inovatoare țară din lume. Pe ce loc se află și România
Care este cea mai inovatoare țară din lume. Pe ce loc se află și România

Te-ai întrebat care este cea mai inovatoare țară din lume? În acest sens, chiar a fost realizat un top extrem de interesant, în care au fost incluse mai multe state. Printre acestea se află și România, având o poziție extrem de neașteptată. Ce loc ocupă, dar și ce țară este pe primul loc.

Topul celor mai inovatoare țări

Miercuri, la Geneva, Organizaţia Mondială a Proprietăţii Intelectuale (WIPO), o agenţie specializată a ONU, a făcut public un studiu referitor la cele mai inovatoare state din lume.

O veste bună transmisă de către reprezentanți a fost că Elveţia a rămas în vârful clasamentului comparativ al ţărilor inovatoare pentru anul 2022, depăşind chiar și Suedia şi Statele Unite.

Astfel, Elveţia a fost desemnată încă o dată cea mai inovatoare ţară din lume, urmată de Regatul Unit, Singapore, Finlanda, Ţările de Jos, Germania, Danemarca şi Coreea de Sud, arată Agerpres.

Printre ţările care au înregistrat şi ele performanţe foarte bune în ceea ce privește inovația se află India, Indonezia, Pakistan, Uzbekistan şi Brazilia, conform informațiilor transmise de reprezentanţii WIPO.

Este important de subliniat faptul că ţările europene se află încă în frunte, mai exact în Top 20. Acesta este un semn că încă au putere și se mențin pe poziții.

„Nu şi-au pierdut rezistenţa”, a declarat un expert de la WIPO, Sacha Wunsch-Vincent.

Ce loc ocupă România

Mulți se întreabă, însă, pe ce loc se află țara noastră în acest top al inovației. Veștile sunt bune în ceea e privește România, care a avansat față de anul trecut.

Vezi și: România, asemănată cu Elveţia sau Norvegia. Locurile de vis care i-au impresionat pe străini

România a avansat două poziții în clasament și ocupă acum locul 47. Ungaria se află pe locul 35, Bulgaria pe poziția a 38-a, în timp ce Serbia ocupă locul al 53-lea. Republica Moldova se situează pe poziția a 60-a.

Cu toate acestea, WIPO atrage atenția asupra riscului semnificativ de scădere a investițiilor în capital de risc și a posibilelor efecte negative asupra capacității de inovare în multe țări.

Lucruri neștiute despre Elveția

Elveția este renumită pentru infrastructura sa impresionantă. Cu toate că este o țară mică, Elveția are peste 1.500 de poduri și mai mult de 200 de tuneluri feroviare.

Elveția are patru limbi oficiale: germana, franceza, italiana și retoromana. Fiecare regiune a țării are limba sa predominantă, iar multe elvețieni vorbesc mai multe limbi, ceea ce face ca multilingvismul să fie o parte importantă a culturii elvețiene.

Te-ar putea interesa și: Încă o fabrică din România s-a vândut în 2023. E oficial, gigantul din Elveția care a cumpărat-o

Tunelul de bază din St. Gotthard, deschis în 2016, este cel mai lung tunel feroviar din lume, măsurând 57,1 km. Acest tunel uimește cu ingeniozitatea sa tehnică și accelerează călătoriile feroviare între nordul și sudul Elveției.

Deși bancnotele din hârtie sunt încă folosite în multe părți ale lumii, în Elveția, bancnotele sunt făcute din plastic. Aceste bancnote rezistente la apă și uzură sunt tipărite pe materiale plastice inovatoare, fiind aproape indestructibile.

Geneva este una dintre cele patru orașe în care se află birourile principale ale Organizației Națiunilor Unite. Aici se desfășoară numeroase tratative internaționale și conferințe de pace.

Elvețienii sunt mândri de tradiția lor în producția de ciocolată de înaltă calitate. Branduri celebre precum Lindt, Toblerone, și Nestlé au origini elvețiene. Elveția este locul unde au fost inventate primele mașini de fabricat ciocolată.

Elveția este o țară cu o istorie bogată, un peisaj natural divers, și multe inovații tehnologice interesante. Aceste aspecte neștiute fac din Elveția o destinație fascinantă și o țară cu multe de descoperit.

Parteneri
Ce au putut să scrie kosovarii după ce UEFA a dat decizia în cazul meciului România - Kosovo
Redactia.ro
Preparatul biblic care e la mare căutare în zilele noastre. Această mâncare simplă, dar plină de savoare, a devenit o vedetă culinară
Click.ro
Ce spun ucrainenii despre încheierea războiului. Sondajul care contrazice ce se știa până acum
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Femeia care le știa toate secretele rupe tăcerea! Ce a povestit Flora Năstase despre intimitatea relației dintre Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană. 'Silviu mă suna'
Unica.ro
Adăposturi antiatomice și stocuri de alimente. Milioane de europeni au primit notificări
EVZ.ro
Cum se prepari kebab de pui cu sos după rețeta lui Chef Janni Alexandridis. Prânzul va fi delicios pentru toată familia
Spynews
Tragedie dublă în lumea muzicii. Legendele s-au stins unul după celălalt
Capital.ro
Imagini din casa lui Silviu Prigoană. E o fortăreață! Camerele copiilor arată ca în filmele SF. Tot confortul și mai mult de atât
Avantaje
ATENȚIE la SCOS BANII din BANCOMAT! Greșeala majoră care TE LASĂ FĂRĂ EI
Mediaflux
Încă un membru al trupei legendare Bee Gees a murit în mai puțin de o săptămână. Fanii din toată lumea sunt în doliu
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cum va fi vremea în perioada 21 noiembrie - 16 decembrie 2024. Se anunță temperaturi scăzute
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro