Care a fost ultimul rol al lui Ion Dichiseanu. Nu a apucat să-l ducă până la final

Care a fost ultimul rol al lui Ion Dichiseanu. Nu a apucat să-l ducă până la final
Care a fost ultimul rol al lui Ion Dichiseanu

Ion Dichiseanu a murit joi, 20 mai, la Spitalul Floreasca din Capitală. Marele actor avea 87 de ani și fusese internat de mai bine de o lună din cauza unor probleme de sănătate. Se pare că artistul s-a infectat cu o bacterie din spital, în timpul unei proceduri la plămân, iar aceasta i-a fost fatală, într-un final. Care a fost ultimul rol al maestrului.

Care a fost ultimul rol al lui Ion Dichiseanu

O țară întreagă îl plânge pe unul dintre cei mai apreciați actori ai României. Actorul care a părăsit scena vieții sale a plecat înainte de a interpreta ultimul său rol.

Regretatul Ion Dichiseanu mărturisea, acum un an de zile, că era foarte entuziasmat să joace în primul său film pentru copii intitulat „Fabrica de Ciocolată”, în regia lui Cristian Radu Nema.

„Prietenul meu, Cristian Radu Nema, m-a distribuit cu rol prinicipal în filmul pentru copii intitulat „Fabrica de ciocolată”. Va fi un film excepţional, mai ales că la noi nu s-au mai făcut astfel de filme de la „Veronica” încoace, un film pe care să îl vezi la cinema la mall.

Filmările vor avea loc la Braşov, într-un apartament interbelic superb, iar eu voi fi directorul acelei fabrici. Abia aştept să joc, sunt entuziasmat precum un copil, iar în Radu am mare încredere. Cel mai talentat om!  E o poveste frumoasă, veselă, colorată. Un băiat şi o fetiţă fură ciocolată, iar directorul fabricii de ciocolată care e un om aşa mai hâtru, iată că va fi îmbunat de gestul micuţilor, de candoarea lor. Puterea purităţii unui copil asupra unui om ajuns la maturitate.

Abia aştept să joc, sunt entuziasmat precum un copil, iar în Radu am mare încredere. Cel mai talentat om!  E o poveste frumoasă, veselă, colorată. Un băiat şi o fetiţă fură ciocolată, iar directorul fabricii de ciocolată care e un om aşa mai hâtru, iată că va fi îmbunat de gestul micuţilor, de candoarea lor. Puterea purităţii unui copil asupra unui om ajuns la maturitate. Din distribuţie face parte şi un câine superb, care a stat foarte bine la şedinţele foto. Ca o vedetă!”, declara Ion Dichiseanu, anul trecut, exclusiv pentru click.ro.

Care a fost cauza morții lui Ion Dichiseanu

Ion Dichiseanu s-a prăpădit în urma unor complicații la plâmâni. Răposatul actor s-a infectat cu o bacterie din spital, în timpul unei proceduri pulmonare, lucru care a dus la deteriorarea stării sale de sănătate. Dichi a fost internat mai bine de o lună la Spitalul Floreasca din Capitală.

„S-a dus să facă o radiografie, o simplă radiografie, pentru că i se părea că simte ceva la un plămân. Și i-am spus să merge să facem radiografia ca să se liniștească. Analizele au fost interpretate greșit. Ni s-a spus că este cancer. Nu are niciun cancer! Deci oamenii de acolo au citit că ar avea cancer. L-au trimis la o bronhoscopie, la o altă clinică privată, pentru a i se preleva și o biopsie.

La acea biopsie, o bacterie i-a infectat plămânul. Nu este vorba despre coronavirus. Este o bacterie foarte agresivă. Din punctul meu de vedere este o minune că vorbim despre el astăzi și că este încă alături de noi. A avut un diagnostic greu. Așa a ajuns la Spitalul Floreasca și medicii de acolo l-au pus pe picioare”, mărturisea Ioana Dichiseanu, acum ceva timp.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI