Care a fost secretul lui Klaus Iohannis în campania electorală, potrivit presei străine. Așa i-a atras pe români la urne

Care a fost secretul lui Klaus Iohannis în campania electorală, potrivit presei străine. Așa i-a atras pe români la urne
Neue Zurcher Zeitung: "Iohannis nu este neapărat o persoană cu priză la mase"

Presa străină a scris despre succesul răsunător al lui Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale. Publicaţia elveţiană Neue Zurcher Zeitung i-a făcut un portret, precizând că acesta a făcut mutări ingenioase în campania electorală, chiar dacă a refuzat dezbaterea cu Viorica Dăncilă.

Neue Zurcher Zeitung: „Iohannis nu este neapărat o persoană cu priză la mase”

Alegerile prezidențiale din România au fost dezbătute și în presa străină, care i-a făcut un portret președintelui Klaus Iohannis, după scorul zdrobitor obținut în fața Vioricăi Dăncilă.

„Iohannis nu este neapărat o persoană cu priză la mase. Sasul transilvănean de talie înaltă apare adesea drept modest, taciturn şi rigid. Însă în arena politică barocă din România el emană tocmai prin aceste însuşiri acele înţelepciuni secundare care au jucat un rol important încă din 2014, în alegerea sa în cea mai înaltă funcţie din stat ca prim reprezentant al minorităţii germane. La toate acestea s-a adăugat şi realegerea sa de trei ori în funcţia de primar al Sibiului, ceea ce părea a fi o promisiune de dezvoltare a statului”, au scris jurnaliștii de la Neue Zurcher Zeitung.

Nu a fost omisă nici lupta pe care Klaus Iohannis a dus-o în ultima perioadă cu PSD. Jurnaliștii străini sunt de părere că organizarea referendumului pentru justiție în aceeași zi cu alegerile europarlamentare a fost o mutare de șah ingenioasă, care i-a determinat pe români să iasă în număr mare la vot.

„În perioada primului său mandat de preşedinte legătura cu UE şi cu valorile acesteia privind statul de drept au devenit un element pregnant, mai ales când din 2017 aceste valori au fost atacate tot mai mult de noul guvern. Foştii comunişti ai partidului social-democrat cu numele (PSD) aflaţi la guvernare au pregătit reforme în justiţie cu efect larg, având drept scop principal protejarea politicienilor corupţi din conducere de urmărirea penală. Acest lucru a făcut ca Bucureştiul să intre tot mai mult în conflict cu Bruxellesul”, a notat publicația elvețiană.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI