Capcana din mașinile românilor! Șoferii o ignoră zi de zi, dar amenda dată de poliție pentru asta e de 725 lei

Capcana din mașinile românilor! Șoferii o ignoră zi de zi, dar amenda dată de poliție pentru asta e de 725 lei
Capcana din mașinile românilor! Șoferii o ignoră zi de zi, dar amenda dată de poliție pentru asta e de 725 lei

Poliția Rutieră afce o dată la un anumit timp acțiuni de control de rutină. Astfel, pe lângă verificarea legalității actelor, ele pot însemna și verificarea accesoriilor pe care nu vrem să le folosim vreodată, și anume, o trusă de prim ajutor, două trunghiuri reflectorizante și un stingător de incendiu.

Capcana din mașinile românilor!

Această trusă medicală auto obligatorie, extinctorul sau triunghiurile reflectorizante pot aduce amenzi, în cazul în care nu le aveți pe toate ori dacă nu sunt conforme legii. De altfel, această greșeală a șoferilor se încadrează în clasa a II-a de sancțiuni, cu patru sau cu cinci puncte amendă, astfel că amenda va fi de 590 de lei sau de 725 de lei.

Ce trebuie să conțină trusa auto

Potrivit Ordinului nr. 987/2007 pentru aprobarea conţinutului minim al trusei sanitare auto, ambalajul trusei sanitare auto trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

a) să asigure o etanşeitate corespunzătoare pentru a proteja conţinutul de praf, umezeală, carburanţi şi uleiuri, printr-un sistem de închidere ferm;

b) să fie dimensionată corespunzător, în vederea depozitării şi asigurării integrităţii componentelor din conţinutul trusei sanitare auto.

De asemenea, eticheta trusei auto trebuie să conțină și denumirea produsului, denumirea și adresa producătorului, precum şi adresa persoanei responsabile de introducerea produsului pe piaţă, după caz.

De menționat este că șa expirarea termenului de valabilitate al componentelor trusei sanitare auto, ele pot fi înlocuite de utilizator cu produse cu aceleaşi caracteristici, care sunt introduse pe piaţă cu respectarea cerinţelor prevăzute de Hotărârea Guvernului nr. 911/2005.

Cât costă o trusă medicală auto obligatorie

În cazul în care trebuie să cumpărați o trusă medicală obligatorie auto, preţul trebuie să știți că acesta poate începe de la aproximativ 30 de lei. De asemenea, întregul pachet, ce conține: stingatorul reîncărcabil omologat, trusa medicală omologată, o vestă și două triunghiuri reflectorizante poate ajunge la un preţ de 60-100 de lei.