Ce amendă riscă Messi pentru că nu s-a prezentat la reunirea Barcelonei! Suma deloc de ignorat

Ce amendă riscă Messi pentru că nu s-a prezentat la reunirea Barcelonei! Suma deloc de ignorat
Leo Messi este un fotbalist emblematic pentru FC Barcelona, dar clubul este gata să îl pedepsească foarte drastic

Războiul dintre Lionel Messi și FC Barcelona a ajuns într-o nouă fază. Starul argentinian nu s-a prezentat în această dimineață la reunirea clubului, pentru testele medicale. Mai mult, avocaţii fotbalistului anunţă că acesta este deja liber de contract. Pentru că ar exista o clauză prin care fotbalistul poate încheia unilateral contractul cu FC Barcelona în această vară. Pe de altă parte, oficialii Barcelonei consideră că respectiva clauză ar fi putut fi activată doar până la data de 10 iunie.

Leo Messi poate fi amendat cu 200.000 de euro pentru că nu s-a prezentat la testele medicale. Suma poate creşte la 500.000 de euro luni, dacă nu merge la antrenament

Se anunţă o dispută juridică între cele două părţi, iar miza este una uriaşă. Dacă Messi va avea câştig de cauză, argentinianul poate să plece liber de contract. Iar dacă se va decide în favoarea Barcelonei, fotbalistul mai poate pleca doar dacă se plăteşte clauza de reziliere. În plus, Messi ar urma să fie drastic amendat pentru absenţa de la acţiunile oficiale ale clubului.

Pentru că nu s-a prezentat la testele medicale, Leo Messi se încadrează la abatere minoră, conform regulamentului de ordine interioară. Ceea ce înseamnă că amenda ar fi între 4 şi 10 procente din salariul pe care Messi îl câştigă pe lună. Suma nu este deloc mică, dacă ţinem cont că Messi încasează 2 milioane de euro pe lună conform înţelegerii pe care o are. Ceea ce înseamnă o amendă între 80.000 şi 200.000 de euro.

Lucrurile se vor complica în cazul în care Messi se va ţine de promisiune şi nu va merge la nici la antrenamentele lui Ronald Koeman. Pentru o astfel de abatere, mai ales că nu ar fi prima, argentinianul ar putea fi încadrat direct la sancţiune deosebit de gravă. Şi să fie amendat cu 25% din salariul lunar. Adică aproximativ 500.000 de euro. Pentru o singură zi. Iar dacă îşi va continua „rebeliunea” pe o perioadă mai lungă, Barcelona poate cere suspendarea jucătorului. Şi să scpae şi de plata celor 50 de milioane de euro de plătit din salariul lui Leo. Toate astea, desigur, dacă avocaţii catalanilor reuşesc să demonstreze că înţelegerea cu Leo Messi este în continuare valabilă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI