Când vrea Opoziția să dea jos Guvernul. PSD anunță cine va vota împotriva lui Orban

Când vrea Opoziția să dea jos Guvernul. PSD anunță cine va vota împotriva lui Orban
Marcel Ciolacu: Categoric vrem să depunem moțiune de cenzură

PSD, ALDE și Pro România fac front comun împotriva Guvernului Orban. Liderul social-democraților a declarat, duminică seară, că a purtat discuții cu Călin Popescu-Tăriceanu și Victor Ponta, ca Parlamentul să nu intre în vacanță, prilej cu care să depună o moțiune de cenzură. Mai multe detalii, în acest articol.

 Opoziția vrea să dea jos Guvernul Orban

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, anunță o vară fierbinte. În urma discuțiilor, liderii PSD, ALDE și Pro România au stabilit să nu intre în vacanţă parlamentară, urmând să lucreze în sesiuni extraordinare atât în iulie, cât şi în august.

Potrivit oficialului, PSD intenționează să depună moțiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Ludovic Orban, dar nu pe perioada stării de alertă.

„PSD nu are singur voturile necesare să răstoarne Guvernul. Cu o alianţă, şi cu ALDE şi cu Pro România (…) se poate depune o moţiune de cenzură. Categoric că vrem sa depunem o moţiune de cenzură, asta e şi rostul Opoziţiei. Eu nu sunt adeptul depunerii moţiunilor de cenzură de dragul de a le depune“, a declarat Ciolacu pentru televiziuni.

Un guvern de uniune naţională

În discursul său, Ciolacu a amintit și opțiunea unui guvern de uniune națională.

„Anul acesta, am vorbit cu colegii mei şi cu colegii din celelalte partide – şi cu Victor Ponta şi cu Călin Popescu-Tăriceanu – să nu intrăm în vacanţă parlamentară, sa avem sesiuni extraordinare atât în iulie, cât şi în august. Nu cred că e oportun să depunem o moţiune de cenzură pe perioada stării de alertă“, a adăugat social-democratul.

Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD
Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD

În completare, președintele interimar al PSD a declarat că nu este indicat pentru partid să înceapă acum un demers pentru a-l da jos pe președintele Iohannis deoarece România nu ar putea funcționa, mai ales în situație de criză, pe fondul unui haos.

„Nu cred că este oportun în acest moment politic pentru PSD să pornească un demers de suspendare a preşedintelui. Cred că, după ce avem creionată o majoritate în Parlament, să depunem o moţiune de cenzură şi să avem creionat un program economic coerent până la alegerile viitoare. (…) Nu cred că e în acest moment pregătită România pentru un asemenea demers. Mai ales într-un asemenea haos“, a mai spus Marcel Ciolacu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI