Când vine iarna în România! Ce pericole ne așteaptă din cauza vortexului polar

Când vine iarna în România! Ce pericole ne așteaptă din cauza vortexului polar

Iarna pare să se apropie cu pași tot mai repezi de teritoriul României, pentru că urmează schimbări majore de temperatură, la nivelul întregii țări. Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au anunțat că va exista și un val de aer polar, în weekendul ce urmează, dar și că vor pica diverse forme de precipitație, pe parcursul viitoarelor zile. De asemenea, a fost semnalată și existența unui vortex polar, de către meteorologi, majoritatea zonelor.

Când vine iarna în România?

Vortexul polar va lovi România în sfârșitul de săptămână în curs, și anume pe 30 noiembrie, dar și pe 1 decembrie 2019. Au fost semnalate precipitații pentru întregul teritoriu, sub formă de lapoviță, ploi însemnate cantitativ, alături de ninsori. Va exista și un val de aer foarte rece, astfel fiind marcate temperaturi maxime sub limita înghețului.

Când vine iarna în România! Ce pericole ne așteaptă din cauza vortexului polar
Pe teritoriul României este semnalată prezența unui front de aer rece, ce se va face resimțit în aceste zile, pe parcursul weekendului 30 noiembrie – 1 decembrie

De aceea, românii se pot aștepta și la căderi de ploaie înghețată, dar și la formarea de polei, pe șosele. Au fost semnalate condiții de îngheț pentru regiunile de munte, dar și pentru centrul, sudul sau nordul teritoriului. Temperaturile din termometre vor fi în scădere mai întâi în jumătatea de nord a României, după care în restul teritoriului. De asemenea, vor fi grade apropiate de pragul înghețului în Transilvania, în nordul Moldovei, în Maramureș, dar și în zonele de munte.

Ce pericole ne așteaptă din cauza vortexului polar

Sâmbătă frigul își face simțită prezența, iar astfel iarna își intra în drepturi, pentru că se va resimți cel mai puternic valul de aer polar. Vremea se va răci faţă de vineri, iar condițiile termice vor deveni normale pentru această perioadă în jumătatea de nord a țării. De asemenea, vor exista înnorări pe plan local, dar și ploi de scurtă durată.

În Capitală, valorile termice se mențin ceva mai ridicate față de mediile multianuale, însă va exista o scădere față de ziua de 29 noiembrie. Cerul va fi temporar în marea majoritate a zilei, cu condiții de ploi slabe, trecătoare, iar vântul va sufla slab spre moderat. Temperaturile maxime vor fi de 12-13 grade Celsius, pe când minima termica se va situa în jurul valorii de 2 grade.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI