Vortexul polar lovește din nou România. Anunțul meteorologilor despre weekend-ul 29 noiembrie – 1 decembrie

Vortexul polar lovește din nou România. Anunțul meteorologilor despre weekend-ul 29 noiembrie – 1 decembrie

Vremea suferă noi modificări și vor urma temperaturi foarte scăzute, în weekendul 29 noiembrie – 1 decembrie. România va fi atinsă de un voretex polar, după cum au anunțat și meteorologii, iar iarna își va intra total în drepturi, în perioada imediat următoare.

Vortexul polar lovește din nou România. Anunțul despre weekend-ul 29 noiembrie – 1 decembrie

Pe teritoriul țării noastre se va resimți un val de aer polar, care ar putea aduce cu sine atât valori foarte scăzute, cu limite maxime de îngheț, dar și ninsori sau lapoviță. În unele regiuni ale României vor exista și ploi, fiind vorba și despre un vortex polar care va traversa în următoarea perioadă foarte multe zone ale țării. De asemenea, specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au anunțat că va fi vorba despre un ciclon persistent, dar și de mare putere, care va da peste cap termometrele. Condițiile de îngheț au fost semnalate și pentru regiunile de munte, dar și pentru centrul, sudul sau nordul teritoriului.

Vortexul polar lovește din nou România. Anunțul meteorologilor despre weekend-ul 29 noiembrie - 1 decembrie
Meteorologii au anunțat o răcire semnificativă a valorilor din termometre, pentru weekendul 29 noiembrie – 1 decembrie 2019

În weekend-ul 29 noiembrie – 1 decembrie, vor exista precipitații în special în jumătatea de nord a țării, dar și la munte, acolo unde vor pica cele mixte, formate din ploaie și ninsoare. Valorile termice generale se vor situa peste media normală din această perioadă, dar iarna pare să își facă tot mai tare simțită prezența. Începând de sâmbătă, pe 30 noiembrie 2019, vremea va intra într-un proces de răcire accentuată, după cum au anunțat și specialiștii ANM.

„Per total, avem un glob care se încălzeşte. Până la jumătatea lunii decembrie nu pare să avem o trecere foarte bruscă spre iarnă, sunt temperaturi peste normalul perioadei. Din decembrie, a doua parte ar putea avea manifestări obişnuite iernii, sunt foarte importante aceste prognoze pe intervale mai scurte, şi cele nowcasting, cu anticipare imediată. E foarte posibil să avem fenomene extreme”, a fost explicația oferită de climatologul Roxana Bojariu, despre schimbările bruște de temperatură.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI