Când va juca Simona Halep în turul 2 la Roland Garros: „Cea mai bună echipă” FOTO

Când va juca Simona Halep în turul 2 la Roland Garros: „Cea mai bună echipă” FOTO
Simona Halep este cea mai experimentată jucătoare dintre cele prezente la actuala ediție de la Roland Garros, adunând 42 de meciuri pe zgura pariziană

Când va juca Simona Halep în turul 2 la Roland Garros. Jucătoarea din Constanța a reușit prima victorie la atuala ediție a turneului de Grand Slam. Ea a învins-o pe germanca Nastasija Schunk (167 WTA) cu 6-4, 1-6, 6-1, după un meci în care jocul său a arătat destule minusuri. Simona Halep o va întâlni în turul 2, joi, pe chinezoaica Qinwen Zheng (74 WTA) într-o partidă ce va fi a treia a zilei pe arena care a găzduit și primul meci al româncei.

Când va juca Simona Halep în turul 2 la Roland Garros

Când va juca Simona Halep în turul 2 la Roland Garros. Fostul lider mondial n-a „rupt gura târgului” în prima manșă a turneului parizian. Halep a trecut de debutanta germană Nastasija Schunk (167 WTA) cu 6-4, 1-6, 6-1, la capătul unei partide cu multe suișuri și coborâșuri pentru campioana română.

Halep a declarat că va lua fiecare meci pas cu pas și că reacționează bine la presiune.

„Trebuie să câştig toate meciurile pe care le am de jucat (n.r. – Halep a izbucnit în râs). Am nevoie să joc cât de bine pot, să fiu încrezătoare în fiecare meci. Dar pentru moment mă gândesc doar la meciul următor. Apoi, dacă îl voi câştiga, mă voi raporta la următoarea partidă. O iau pas cu pas. Pun presiune enormă pe mine, pentru că îmi place presiunea, mă ajută să progresez, mă ajută să fiu concentrată”, a declarat numărul 19 mondial, conform Eurosport.

„Cea mai bună echipă”

Simona Halep este cea mai experimentată jucătoare de la actuala ediție a Roland Gaross-ului. Ea a ajuns la 42 de meciuri disputate pe zgura pariziană a turneului de Grand Slam. În plus, a cucerit și cele mai multe titluri pe zgură, nouă, dintre sportivele prezente în întrecere.

Halep o va întâlni în turul 2 pe chinezoaica Qinwen Zheng (74 WTA). Partida dintre ele va fi a treia de pe arena Simonne-Mathieu. Ziua de tenis pe această arenă va începe la ora 12:00 (ora României) cu meciul dintre Leolia Jeanjean (227 WTA, Franța) și Karolina Pliskova (8 WTA, Cehia) Va urma disputa dintre Frances Tiafoe (27 ATP și favorit 24) și David Goffin (48 ATP). Meciul româncei va începe în jurul orei 16.00, după terminarea primelor două întâlniri.

Halep și Zheng s-au întâlnit la începutul anului, în semifinalele de la Melbourne Summer Set 1, iar Simona a câștigat în două seturi, scor 6-3, 6-2. Înaintea acelei partidei, Qinwen a avut numai cuvinte de laudă la adresa fostei lidere WTA: „Când eram junioară, tata îmi vorbea despre ea, îmi spunea că este o luptătoare”.

Și-a lăudat echipa care o pregătește

Simona Halep și-a lăudat viitoarea adversară și a precizat că meciul nu va semăna cu cel de la Melbourne și din cauza faptului că se desfășoară pe o altă suprafață decât cea din Australia.

„Cred că am jucat cu ea o dată. E super-tânără, joacă foarte bine, aşa cum o fac multe alte jucătoare. Nu mai ţin bine minte partida cu ea, o să mă uit la meci, cred că am jucat pe hard dacă nu mă înşel. Va fi diferit, sunt ani diferiţi, suprafeţe diferite, noi ca jucătoare suntem diferite. Fiecare meci de aici e o provocare, dar e normal, vorbim de un Grand Slam. Dar sunt aici pentru a răspunde acestor provocări. Vreau să mă concentrez pe jocul meu şi să dau tot ce pot, apoi vom vedea unde ajung”, a spus Halep, conform sursei citate.

Simona Halep a ținut să-și laude echipa după partida câștigată cu Schunk. Ea a comentat o fotografie postată de Patrick Mouratoglu pe Instagram în care ea execută mișcări de stretching, obișnuite după fiecare meci. Românca îi are alături pe antrenorul Patrick Mouratoglou, preparatorul fizic, Theo Cercel, sparring-partner-ul Aranaud Restifo și fizioterapeuta Candice Gohier. „Cea mai bună echipă”, a adăugat Halep peste poza la care actualul ei antrenor scrisese mesajul „Echipa e totul”.