Simona Halep, elogiată de WTA. Ce record a stabilit românca la Roland Garros

Simona Halep, elogiată de WTA. Ce record a stabilit românca la Roland Garros
Simona Halep debutează marți în actuala ediție a turneului de Grand Slam de la Roland Garros

Simona Halep, elogiată de WTA. Fostul lider mondial ia startul, astăzi, într-o nouă ediție a turneului de la Roland Garros. Românca o va întâlni în primul tur pe germanca Nastasja Schunk (167 WTA). Aflată pe locul 19 mondial, Simona Halep a fost analizată de site-ul WTA înaintea partidei de marți, fiind aduse în prim-plan și performanțele obținute pe zgură de jucătoarea din Constanța

Simona Halep, elogiată de WTA

Simona Halep, elogiată de WTA. Jucătoarea din Contanța revine la Roland Garros după ce absentat de la ediția trecută din cauza gravei accidentări suferită la Roma. Românca începe competiția de pe locul 19 mondial și are ocazia să câștige multe puncte în cazul unui parcurs bun.

Halep a recunoscut într-un interviu pentru CNN că a fost la un pas de retragerea din cariera de jucătoare după accidentarea de la Roma.

„Mă simțeam epuizată. Simțeam că nu mai am nicio șansă să revin în top. Era greu să văd luminița de la capătul tunelului.

Aproape că eram terminată. Nu mai simțeam acel foc în mine. Nu mai credeam că eram în stare să joc la cel mai înalt nivel. Venind aici am redescoperit de ce joc tenis. O fac pentru că iubesc tenisul. Mouratoglou mi-a redat acel foc”, a declarat Simona Halep, potrivit aceleiași surse.

Ce record a stabilit românca la Roland Garros

Simona Halep a mai dezvăluit că are de gând să mai joace câșiva ani, chiar dacă a crezut că la 30 de ani cariera ei va fi terminată.

„Credeam că la 30 de ani voi fi gata. Dar vreau să mai joc câțiva ani. Simt că mai pot. Corpul meu e în regulă. Mă simt sănătoasă, simt că energia mea e la cote înalte. Nu văd niciun motiv pentru a mă opri”, a mai spus dubla campioană de Grand Slam.

Supranumită „regina zgurii”, Simona Halep a fost elogiată de site-ul oficial al WTA înaintea debutului la ediția din acest an de la Roland Garros. În articolul dedicat româncei se subliniază fapptul că începerea colaborării cu antrenorul Patrick Mouratoglou i-a dat un nou impuls în carieră. De asemenea, este amintit faptul că Halep deține recordul de partide disputate la Roland Garros dintre jucătoarele prezente în competiție și are cele mai multe trofee cucerite pe zgură.

„Niciuna dintre jucătoarele aflate pe tabloul de la Roland Garros nu a jucat mai multe meciuri decât cele 41 ale Simonei Halep la acest turneu. Singurele jucătoare în activitate cu mai multe meciuri – Serena și Venus Williams și Svetlana Kuznetsova absentează.

De asemenea, Halep este jucătoarea prezentă la Roland Garros cu cele mai multe trofee pe zgură, 9 la număr. Ea caută a patra finală la Roland Garros. Din 2000 încoace, doar Serena și Justine Henin au reușit acest lucru. În mod clar, încrederea lui Mouratoglou în Halep i-a reinoit și încrederea în ea însăși”, a scris WTA.

Simona Halep joacă în primul tur, marți, contra germancei Nastasja Schunk (167 WTA). Ora de începere a partidei a fost decalată din cauza ploii, fiind amânată până după ora 19.00.