Când va fi gata, oficial, un vaccin pentru Covid-19. Ursula von der Leyen a făcut anunțul

Când va fi gata, oficial, un vaccin pentru Covid-19. Ursula von der Leyen a făcut anunțul
Când va fi gata, oficial, un vaccin pentru Covid-19. Ursula von der Leyen a făcut anunțul. Sursa foto: zdf.de

Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, a anunţat că viața va reveni la normal în toate ţările abia după ce un vaccin contra coronavirusului va fi disponibil pe scară largă.

Când va fi gata, oficial, un vaccin pentru Covid-19. Ursula von der Leyen a făcut anunțul

Planeta încă nu se poate relaxa în ceea ce priveşte pandemia de coronavirus. Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyena, spus că abia după ce va fi descoperit un vaccin, ce va putea fi folosit la scară largă, populaţia va putea reveni la viaţa pe care o avea înainte de pandemie.

Astfel, cercetătorii din întreaga lume încearcă să descopere un vaccin contra COVID-19. Două dintre companiile farmaceutice din Europa, cu cele mai mari şanse, urmează să înceapă testările în curând, a declarat Ursula von der Leyena.

Europa are şanse să descopere vaccinul împotriva coronavirusului

În acest sens, președintele Comisiei Europene a schimbat calendarul prevăzut. „Sper că vor dezvolta un vaccin până la sfârșitul anului”, a declarat Ursula von der Leyena.

Când va fi gata, oficial, un vaccin pentru Covid-19. Ursula von der Leyen a făcut anunțul
Când va fi gata, oficial, un vaccin pentru Covid-19. Ursula von der Leyen a făcut anunțul. Sursa foto: sputnik.md

Inițial, preşedintele Comisiei Europene anunţase că un vaccin contra virusului COVID-19 va fi disponibil pe piaţă în toamna acestui an. Cel puţin asta reieşise din discuțiile cu compania germană de biotehnologie CureVac.

Încă de atunci, oamenii de ştiinţă au contrazis anunţul preşedintelui Comisiei Europene. Aceştia au spus la acel moment că producerea unui vaccin împotriva coronavirusului va dura cel puțin un an.

Dacă un vaccin va fi descoperit, acesta va trebui aprobat de autoritățile de reglementare și produs în masă. “Vorbim deja cu producătorii despre capacitățile de producție la nivel mondial, astfel încât vaccinul să poată fi testat rapid”, a spus preşedinta Comisiei Europene.

Fiecare ţară decide singură când iese din criza sanitară

De asemenea, Von der Leyen a mai anunţat că oficialii Comisiei Europene vrea să își dezvăluie strategia de ieșire din criză ”în zilele următoare”, deși a subliniat că țările „se află în stadii foarte diferite ale pandemiei și că fiecare țară decide singură”.

Comisia Europeană intenţionase să lanseze strategia săptămâna trecută, însă a ales să amâne momentul, din cauza nemulțumirilor exprimate de unele țări membre.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI