Kilogramele în plus sunt o problemă majoră în zilele noastre, cu care se confruntă o mulțime de oameni. Principala cauză pe care o atribuie îngrășatului sunt dulciurile, însă specialiștii au cu totul altă părere. Mihaela Bilic a explica când ar trebui consumat desertul, astfel încât să nu ne afecteze.
În zilele noastre, kilogramele în plus reprezintă o mare problemă. Există o mulțime de persoane care se confruntă cu obezitatea și nu iau măsuri în acest sens, ci continuă să aibă un stil de viață haotic și să mănânce alimente procesate, fast-food și alte preparate nocive.
Dulciurile sunt, într-adevăr, periculoase și ne pun silueta în pericol, dar pot fi consumate cu încredere dacă urmăm sfaturile specialiștilor. Mihaela Bilic a dezvăluit în ce moment al zilei ar trebui să mâncăm desertul, astfel încât să nu ne îngrășăm.
Nutriționistul spune că zahărul nu este chiar atât de periculos dacă este introdus în alimentația noastră cu grijă. În exces, își lasă imediat amprenta organismului nostru, dar consumat responsabil, ne va satisface pofta de dulce.
Mihaela Bilic spune că desertul ar trebui consumat după masă. Astfel, zahărul din acesta se va amesteca cu restul alimentelor și va trece mult mai ușor în sânge. În schimb, dacă stomacul este gol, va trece mult mai repede și în cantități mai mari.
„Mai vreau să știți un secret, apropo de consumul de dulciuri: desertul mâncat la sfârșitul mesei îngrașă mai puțin decât dacă îl mâncăm pe burta goală. Zahărul dintr-un desert se absoarbe mai rapid și în cantitate mai mare dacă stomacul este gol. Când prăjitura este mâncată la sfârșitul mesei, zahărul se amestecă cu restul alimentelor și viteza cu care trece în sânge este mai mică”, a dezvăluit medicul.
Mihaela Bilic recomandă să evităm consumul de alimente zaharoase ca gustări în afara meselor. Insulina, un hormon care transformă rapid caloriile din zahăr în grăsimi, este eliberată brusc dacă organismul nostru primește prea mult zahăr.
Cât despre deserturi, nutriționistul recomandă doar anumite preparate, cele care nu îngrașă atât de mult. Printre cele mai sănătoase se numără și înghețata, dar nu cea plină de arome și topping, ci cea de vanilie sau cacao.
Specialistul explică faptul că înghețata este un desert pe bază de lapte, din care zahărul de absoarbe greu și are mai puține calorii decât prăjturile sau ciocolata. Susține că mai bună este cea dezghețată, unde gustul este mai intens și stimulează chiar și anumite zone ale creierului, care aduc fericire și o stare de bine.
La fel de delicios, cremos și mai sănătos este și grișul cu lapte, precum și alte preparate asemănătoare precum budinca sau orezul cu lapte. Lactoza din lapte este un carbohidrat care se absoarbe lent și nu perturbă echilibrul zahărului din sânge.
Cu siguranță nu are dulceața zahărului, dar merită să folosiți dulceața naturală obținută prin amestecul de lapte și făină. În mod ideal, nu trebuie să adăugați zahăr suplimentar. Puteți opta scorțișoară, care asigură o aromă deosebită și reglează nivelul de zahăr din sânge.