Nu de puține ori am auzit-o pe nutriționista Mihaela Bilic vorbind despre ceea ce este bine să mâncăm, și ce nu. Se pare că de acastă dată a decis să tragă un semnal de alarmă, așa că ne vorbește despre salata care nu are ce căuta pe masa ta. Citește și vezi despre ce este vorba.
Fie că o iubești sau o urăști, salata este un aliment de bază în dieta ta. Cele mai multe restaurante oferă salată ca preludiu la felul principal, iar multe în multe localuri se servesc într-o varietate infinită de legume și boluri pe care le puteți construi singuri.
Salata poate veni în multe forme, de la varză kale la Caesar și până la simpla salată verde mixtă. Pentru unii oameni, salata poate fi ceva ce evită în mod activ, dar pentru alții, salata este un fel de mâncare creativ cu variații infinite.
Poate că mâncați salată în fiecare zi sau vă străduiți să adăugați mai multe frunze verzi în farfurie. Oricum ar fi, atunci când vă creșteți aportul de fructe și legume, se pot întâmpla câteva lucruri pozitive. Dar, așa cum atrage atenția și nutriționistul Mihaela Bilic, există, totuși, și câtva pericole dacă mânânci salată în fiecare zi.
Unele salate ar putea să vă lase o senzație de oboseală sau de foame, deoarece sunt mai sărace în calorii doar cu fructe și legume, iar recomandarea este să adăugați proteine și grăsimi sănătoase pentru a face din ea o masă echilibrată care să vă țină sătul.
Cu toate astea, Mihaela Bilic vorbește despre dieta pe care o recomandă, dar și despre salata care nu are ce căuta pe masa ta, referindu-se strict la acele salate cu un aport extrem de mare de ulei:
„Din cauza abundentei de ulei, aceste preparate sunt mai degrabă un aperitiv consistent, o bombă calorică.
Pe alte meleaguri salata este văzută ca un element care te ajută să te saturi mai repede și să mănânci mai puțin.”, spune Mihaela Bilic.
Deși este unul din preparatele tradiționale în majoritatea gospodăriilor românești, medicul spune că salata de boeuf, orientală, cea de icre și de vinete, este de fapt, salata care nu ar trebui să existe pe masa ta:
„La noi mai există un tip de mâncăruri pe care tot salate le numim, dar care sunt adevărate capcane pentru siluetă: salata de boeuf și cea orientală, icrele și salata de vinete.”
Și pentru că tot este menționată salata de vinete, recent Mihaela Bilic a spus secretul acestui preparat delicios, și cum ar trebui să fie făcut pentru a fi bun și fără pericole.
Deși sunt delicioase și rapid de făcut, aceste preparate pot avea pericole pentru sănătatea noastră, mai ales că vorbim de lucruri, relativ, grele pentru stomac, iar ca sfat final, Mihalea Bilic mai spune că „important ca primele 5 minute să fie ocupate ronțăind frunze de salată, morcovi, roșii, castraveți sau ardei gras. Dacă stomacul este pe jumătate plin, va rămâne mai puțin loc pentru felul doi.”