Colaborarea cu furnizorii din România este una dintre prioritățile Lidl și, de aceea, acesta include în ofertă un număr din ce în ce mai mare de produse locale. Pentru că înțelege apetitul românilor pentru produse autentice, a inclus în sortiment de produse dezvoltate local, cum sunt cele din gama Cămara Noastră sau fructele și legumele de la furnizori români, disponibile în Piața Lidl.
Povestea Lidl a început în localitatea Neckarsulm din Baden-Württemberg, din Germania. Piatra de temelie pentru expansiunea internațională Lidl a fost așezată în anii 1930, odată cu înființarea o firmă care comercializa produse alimentare în regim en gros.
Datorită modelului de business unic, compania a reușit să crească rapid; după doar 15 ani existau în Germania peste 450 magazine. La sfârșitul anilor 1980, Lidl s-a extins și în alte țări. Astăzi este prezent în 32 țări, operăm în 29 țări aproximativ 10.800 magazine – și continuă să crească. Din 2017 și 2018, Lidl a deschis filiale și în SUA și în Serbia.
În România compania este prezentă din 2005 prin divizia Kaufland. În anul 2009 cele două rețele deținute de Lidl & Schwarz, Kaufland și Plus, au realizat vânzări de aproximativ 1,3 miliarde de euro. În anul 2010, a preluat de la grupul Tengelmann cele aproximativ 100 de magazine de discount Plus.
În vara anului 2011, magazinele Plus au fost redenumite în Lidl, iar în mai 2012 rețeaua a ajuns la 137 magazine și 3.300 de angajați. Potrivit estimărilor Ziarului Financiar, afacerile Lidl au trecut în 2012 de 500 de milioane de euro. În ianuarie 2013, rețeaua de magazine Lidl a ajuns la 158 de unități.
De atunci, a ajuns în topul retailerilor din România și și-au adus contribuția la dezvoltarea economiei locale. În prezent, Lidl are peste 7000 de angajați, peste 250 de magazine și 5 centre logistice.
Primul magazin din Romania al retailerului german Lidl a fost deschis la sfârșitul lunii ianuarie 2011 în cartierul Titan din București, în urma unei invesții de 6,5 milioane de euro, bani în care intră și prețul terenului, a declarat Ștefan Dumitrașcu, arhitectul șef al Sectorului 3, citat de Mediafax. Terenul, cu o suprafață de 5.000 de metri pătrați, a fost cumpărat de la o persoană fizică”, a spus Dumitrașcu.
Nu doar experiența de cumpărături la Lidl este una simplă, dar și colaborarea cu angajații și furnizorii este una foarte clară. Cheia succesului Lidl se bazează pe un sistem de magazine standardizate – fiind, însă, în permanență conștienți de responsabilitatea față de angajați și mediu.
Încă de la începuturile business-ului, în Germania în anilor 1930, obiectivul Lidl a fost să ofere calitate și prospețime la cel mai bun preț. Sunt mândri că sunt un discounter.