25 mai 2023 | 10:58

Când se vor recupera orele pierdute din cauza grevei din învăţământ. E o mare problemă pentru elevi

Știri generale
Când se vor recupera orele pierdute din cauza grevei din învăţământ. E o mare problemă pentru elevi
Când se vor recupera orele pierdute din cauza grevei din învăţământ

În condițiile în care profesorii au anunțat că își vor continua protestul, apare o nouă problemă pentru elevii de la noi din țară. Când s-ar putea recupera orele pierdute din cauza grevei din învățământ.

„Greva generală continuă”

Miercuri seara, liderii sindicatelor din Educație au anunțat prelungirea grevei generale, protestul continuând și joi, 25 mai 2023, când „va exista un răspuns foarte clar pentru Executiv”, în ceea ce privește oferta făcută de guvernanți.

„Noi deja am primit semnale de la colegi din ţară, informaţia circulă, mesajele sunt clare, greva generală continuă, dar oficial, pentru că trebuie absolut toţi membrii să fie consultaţi, mâine, până la orele 12.00 vom comunica Guvernului oficial care e poziţia noastră”, a declarat Simion Hăncescu, liderul FSLI.

Simion Hăncescu, liderul FSLI, a adăugat că, până la acel moment, mesajele primite arată că oferta făcută de Guvern va fi respinsă.

„Am spus foarte clar, mesajele care vin până acuma sunt de respingere a acestei oferte, să fie foarte limpede, vedem până mâine când adunăm tot ce înseamnă consultarea”, a adăugat Hăncescu.

Te-ar putea interesa și: Fluturașul unui profesor din România, extrem de rușinos pentru vremurile actuale. Un vânzător la mall sau un îngrijitor câștigă mult mai bine

Când s-ar putea recupera orele pierdute din cauza grevei din învăţământ

În condițiile în care protestul continuă, se conturează o problemă majoră pentru elevi: când se vor recupera orele pierdute din cauza grevei din învăţământ?

Reprezentanții părinților și elevilor nu susțin posibilitatea recuperării orelor în timpul vacanței de vară.

După întâlnirea cu premierul Ciucă, președintele Federației Naționale a Părinților și președinta Consiliului Național al Elevilor au propus ca orele pierdute să se recupereze la începutul anului școlar viitor, potrivit Edupedu.

„În acest moment, nu știm de la câte zile de grevă ne raportăm. Dacă vorbim de 2-3 zile, nu cred că este nevoie. Dar dacă vorbim de o grevă pe o perioadă de 2-3 săptămâni, cu certitudine că trebuie gândit la începutul anului școlar următor recuperarea acestor ore”, a declarat Iulian Cristache.

„Bineînțeles, asta voiam și eu să punctez. Dacă este vorba de 2-3 zile, pot fi integrate în viitoarele ore, dacă se va reveni la cursuri. Dacă nu, trebuie să vedem exact cum materia aceasta care a fost pierdută se poate integra la începutul anului școlar viitor”, a completat Miruna Coitoru, notează sursa citată.

Te-ar putea interesa și: Greva generală în Educație a început de astăzi. Mesajul sindicaliștilor pentru părinți

Parteneri
TJ Miles i-a dat lovitura de grație lui Zanni! Ce a declarat fostul Faimos de la Survivor despre coechipierul său: ”Sclavii mereu vor mușca…”
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram unde se află și nu a mai scăpat cu viață
Digi24
O femeie s-a dus la spital pentru investigații, dar a aflat că este deja moartă. Iar neplăcerile au continuat să apară
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Sappho, cea mai cunoscută lesbiană din istorie, s-a sinucis din dragoste pentru un bărbat
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Marcel Pavel a fost la un pas de moarte. Ce i s-a întâmplat marelui artist
Capital.ro
Masa de Paște fără grija kilogramelor în plus. Sfaturi pentru păstrarea greutății și evitarea problemelor digestive
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Veste bună de PAȘTE. Fondurile de PENSII au crescut
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O bucată de carne a început să se miște și a căzut singură de pe masă. Clientul unui restaurant a filmat totul
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro