Când se vor plăti pensiile în luna aprilie. Milioane de pensionari le așteaptă înainte de Paște

Când se vor plăti pensiile în luna aprilie. Milioane de pensionari le așteaptă înainte de Paște
Anunț major despre pensii!

Vești bune pentru pensionari. Potrivit ministrului Muncii, Violeta Alexandru, banii pentru pensii şi prestaţiile sociale sunt planificați în buget și ar putea ajunge la beneficiari chaiar mai devreme de termen.

Când se vor plăti pensiile în aprilie

Nimeni nu se aștepta la asemenea vești bune într-o perioadă caracterizată de criză, panică și restricții. Pensionarii vor primi banii în avans. Banii vpr vor fi virați începând chiar de săptămâna viitoare.

„Banii pentru pensii sunt planificaţi în buget. Încercăm o variantă în funcţie, în schimb, de mai mulţi factori, parte dintre ei au legătură cu încasările în buget, dar facem toate eforturile să aducem pensiile pensionarilor chiar mai devreme decât data obişnuită pentru luna aprilie, pentru luna de sărbători pascale. Categoric da, sunt fonduri în buget pentru plata pensiilor şi a prestaţiilor sociale, încercăm ca ele să ajungă până în Paşte (19 aprilie – n. r.) la toţi pensionarii, ca să aibă o minimă linişte pentru a-şi petrece sărbătorilea”, a transmis Violeta Alexandru.

Aceasta a subliniat faptul că pensionarii nu trebuie să resimtă financial această perioadă dificilă prin care trece România.

„Sigur că azi trecem printr-o situaţie delicată, dar pensionarii nu trebuie să se îngrijoreze, pentru că nu există riscul neplăţii pensiilor. Nu vom ţine de calendarul de plată şi încercăm ca ele să ajungă chiar mai devreme” a adăugat ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale.

La nivelul anului 2019, numărul mediu de pensionari înregistrat în țara noastră era de 5,157 milioane de persoane, în scădere cu 50.000 faţă de anul 2018.

Și prestaţiile sociale vor fi plătite la timp

 

Ministrul a asigurat că inclusiv prestaţiile sociale vor fi plătite la timp.

Ministrul Muncii: Încercăm să le plătim mai devreme, până în Paște

„În legătură cu prestaţiile sociale, sunt prevăzuţi bani în buget pentru plata acestora. E o perioadă foarte grea pentru toate aceste categorii şi suntem responsabili cu privire la acoperirea plăţii, pentru a ne respecta obligaţiile”, a punctat Violeta Alexandru.

O parte din fonduri vin din partea Comisiei Europene, potrivit spuselor ministrului.

„O parte din fondurile pe care noi le capacităm acum vin şi din partea Comisiei Europene: în paralel cu efortul naţional, ministrul Fondurilor Europene este într-o continuă legătură cu reprezentanţii Comisiei, pentru a beneficia prompt şi de sprijinul pe care Comisia Europeană îl acordă tuturor statelor membre, inclusiv României”, a mai transmis reprezentanta Ministerului Muncii.