Când se va redeschide, de fapt, litoralul românesc pentru turiști. Anunțul oficial a fost făcut

S-a aflat când se redeschide litoralul românesc

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a venit cu precizări foarte importante pentru toți românii! Acesta a spus că terasele se vor deschide începând cu data de 1 iunie! Mai mult, a vorbit și despre un subicet care se află pe buzele tuturor românilor: sezonul estival.

S-a aflat când se redeschide litoralul românesc

Ministrul Virgil Popescu spune că de la 1 iunie se vor redeschide terasele în România, însă patronii trebuie să respecte mai multe norme de igienă menite să împiedice răspândirea infecției cu coronavirus. Aceștia vor avea reguli stricte pe care vor fi obligați să le respecte.

Reprezentantul Guvernului Orban a spus că turismul se va deschide pe data de 15 iunie, iar autoritățile se gândesc să deschidă și litoralul românesc.

S-a aflat când se redeschide litoralul românesc
S-a aflat când se redeschide litoralul românesc

Turiștii vor putea merge din nou la mare

„Dacă vorbim de deschiderea turismului de pe data de 15 iunie pot să spun și eu ceea ce a spus și ministrul Sănătății: că ne gândim din ce în ce mai serios să dăm drumul la sezonul turistic pe data de 15 iunie pe litoralul românesc, pentru că observăm că cel puțin până acum vorbim de o pantă descrescătoare a cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus, iar începând cu data de 1 iunie vom deschide așa cum am promis terasele, urmând ca probabil până mâine să publicăm un ordin comun împreună cu Ministerul Sănătății cu privire la regulile pe care trebuie să le respecte proprietarii teraselor”.

„Dacă va fi nevoie să deschidem și restaurantele hotelurilor, o vom face cu anumite reguli, ca să nu stârnim cumva o creștere a îmbolnăvirilor. Cred că vom găsi cele mai bune soluții(…). Sunt optimist și cred că va urma o curbă descrescătoare ca să putem permite să relaxăm și mai mult măsurile de siguranță”, a mai declarat Virgil Popescu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI