Când se va da un răspuns cu privire la candidatura Laurei Codruța Kovesi pentru șefia Parchetului European

Când se va da un răspuns cu privire la candidatura Laurei Codruța Kovesi pentru șefia Parchetului European
Kovesi mai așteaptă până în septembrie pentru șefia Parchetului European

Laura Codruța Kovesi a rămas singură în cursa pentru șefia Parchetului European, dar negocierile pentru desemnarea în această funcție ar putea fi reluate abia în a doua parte a lunii septembrie, susține europarlamentarul PNL Rareș Bogdan.

Kovesi mai așteaptă până în septembrie pentru șefia Parchetului European

Fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție (DNA) se bucură de tot mai multă susținere pentru a fi numită în funcția de procuror-șef european, dar drumul până la Bruxelles nu este chiar atât de ușor precum pare. Chiar dacă în urmă cu 6 zile președintele Franței, Emmanuel Macron, îi promitea lui Klaus Iohannis că va retrage candidatura lui Jean-François Bohnert, singurul contracandidat, și o va susține pe Kovesi, mai sunt obstacole de trecut până când aceasta ar putea fi numită la șefia Parchetului European.

Eurodeputatul PNL Rareș Bogdan a anunțat că negocierile dintre Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene cu privire la desemnarea procurorului-șef european ar putea fi reluate abia după data de 20 septembrie 2019.

„Ieri (miercuri-n.red.) a avut loc ședința coordonatorilor Comisiei de control bugetar CONT. A fost confirmată oficial calitatea de membru al comisiei de negociere a doamnei Monika Hohlmeier din Germania. Decizia a fost votată în unanimitate. Grupul socialist a fost de asemenea în favoare. Așadar, Comisia CONT va trimite o scrisoare Conferinței Președinților (din Parlamentul European-n.red.) pentru a o confirma pe Monika Hohlmeier.

Conferința Președinților, având scrisorile de la LIBE și CONT, se va reuni pe 12 septembrie, în joia dinaintea săptămânii plenare de la Strasbourg, care va avea loc între 16-19 septembrie și va confirma oficial comisia de negociere a Parlamentului și va trimite o scrisoare Consiliului pentru a notifica acest lucru. Ulterior, se va stabili data primei runde de negocieri dintre cele două instituții”, a declarat Rareș Bogdan pentru Mediafax.

Laura Codruța Kovesi beneficiază de sprijinul mai multor țări în cursa spre Bruxelles, însă mai multe state sunt de părere că negocierile ar trebui reluate.