Când se reiau meciurile în marile campionate ale Europei. Toate datele

Când se reiau meciurile în marile campionate ale Europei. Toate datele

După o perioadă de așteptare, fotbalul se pune ușor-ușor în mișcare în Europa. Puși în dificultate din cauza pandemiei, diriguitorii fotbalului de pe Bătrânul Continent au făcut fel de fel de strategii. Doar în Belarus nu s-a întrerupt campionatul.

Când se reiau meciurile în marile campionate ale Europei. Bundesliga, în pole position

Cel mai popular sport de pe planetă a avut și el de suferit în această perioadă, însă după săptămâni de suferință apar și vești bune. Unele campionate din Europa se vor pune din nou în mișcare, însă vor exista restricții severe. Pracic, în prima fază, spectatorii nu vor avea acces în arenele sportive, ceea ce era de neimaginat nu cu mult timp în urmă.

Pentru weekendul care se apropie este anunțată reluarea unuia dintre cele mai puternice campionate din Europa. Bundesliga iese din „hibernare” și se reia cu meciurile etapei a 26-a. Și nu oricum, ci cu un mare derby, pe Westfalenstadion, acolo unde Borussia Dortmund va da piept cu o echipă din regiune, Schalke 04. Meciul este programat sâmbătă, 16 mai, de la la ora 16:30. Tot în weekend revine și 2.Bundesliga, însă a apărut o problemă care ar putea pune în pericol reluarea întrecerii. Concret, doi jucători de la Dynamo Dresda au fost testați poziti cu COVID-19, iar din acest motiv toți jucătorii vor intra în carantină timp de 14 zile, astfel că două meciuri ale acestei formații din 2.Bundesliga nu se pot momentan desfășura.

Christian Seifert, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal din Germania, spune însă că nu se pune problema ca întrecerea să nu se reia așa cum fusese programată. „Programul nu a suferit pentru moment modificări. În 2.Bundesliga, din cele 81 de meciuri programate, cele două partide ale lui Dynamo Dresda nu se pot desfășura. Vom vedea cum ne vom descurca. Nu ne-am schimbat obiectivul, schimbăm doar planurile. Suntem determinați să terminăm sezonul”, a spus oficialul german.

Fanii nu vor avea acces prea curând în arene

Ligue 1 s-a anulat, incertitudini în La Liga

Deși din campionatul Franței mai erau de disputat 10 etape, întrecerea din Hexagon a fost anulat. Pe 30 aprilie, Liga Profesionistă luase această decizie, ceea ce a stârnit un val de nemulțumire din partea cluburilor, un protest vehement venind din partea celor de la Lyon.

„Cum să supraviețuim pierderilor cumulate de 900 de milioane de euro, suferite în această perioadă de cluburile franceze? Puteți garanta că echipele vor reuși să termine anul fără să intre în faliment? Cei ce caută controversa în această perioadă greșesc, noi cerem conducătorilor doar să gândească, acum, la viitorul fotbalului francez. Încă este timp, până pe 25 mai puteți să reveniți asupra deciziei și să eviți viitoare probleme uriașe pentru fotbalul francez”, au precizat oficialii lui Olympique Lyon, într-un comunicat.

În Marea Britanie, toate evenimentele sportive se pot desfășura după data de 1 iunie, fără spectatori, conform unui anunț făcut de Guvernul din Regat. Premier League ar putea reveni pe 12 iunie.

În Serie A ar putea reîncepe campionatul pe 10 iunie, iar La Liga este propusă să se reia pe 12 iunie, cu meciurile etapei 28, dar e nevoie de avizul Ministerului Sănătății. În Spania au apărut cazuri de coronavirus printre fotbaliști, Renan Lodi, jucătorul brazilian al lui Atletico Madrid, Alex Remiro, portarul lui Real Sociedad, și Herrera, mijlocașul celor de la Granada, aceștia intrând în carantină. Este posibil ca startul să fie amânat cu o săptămână.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI