În Postul Paștelui, gospodinele apelează la tot felul de trucuri pentru a găti preparate care să respecte restricțiile religioase impuse în această perioadă. Salata orientală nu reprezintă o excepție, unele ingrediente fiind cu totul speciale. Știi câte minute trebuie să lași cartofii la fiert pentru salata orientală de post? Acesta este secretul care face diferența, de fapt.
Salata orientală este unul dintre felurile de mâncare gătite deseori de către gospodine. În perioada postului, poate fi preparată cu maioneză sau fără. Există un tip de maioneză ce se poate prepara fără a folosi produse de origine animală, în acest fel respectându-se restricțiile impuse în Postul Paștelui.
Cu toate că unele ingrediente folosite la salata orientală pentru post sunt speciale, nu au legătură cu secretul care face, de fapt, toată diferența. Produsul la care trebuie să fii atent pentru a obține un fel de mâncare gustos este cartoful. Timpul de fierbere în cazul cartofului joacă un rol foarte important.
Este obligatoriu să fierbi cartofii în coajă, pentru salata orientală. Nu trebuie să-i lași în apa fierbinte nici prea puțin, dar nici prea mult timp. Cele mai experimentate gospodine recomandă ca tuberculii să fie fierți pentru 30 de minute. În acest fel, nu se vor sfărâmița când îi vei tăia pentru a prepara salata.
Playtech Știri îți prezintă o rețetă simplă de salată orientală pentru post. Dacă vrei să folosești maioneză, în rândurile de mai jos poți consulta pașii pe care trebuie să-i respecți pentru a găti un produs corespunzător restricțiilor postului. Altfel, poți renunța la el, salata orientală fiind gustoasă și fără maioneză.
Ingrediente salată orientală:
Ingrediente maioneză pe bază de avocado:
Pentru a găti o salată orientală de post gustoasă, începem prin prepararea maionezei pe bază de avocado. Spălăm și curățăm cei doi avocado, după care îi tăiem în bucăți potrivite. Introducem bucățile de avocado într-un blender, alături de muștar, zeama de lămâie și praful de sare și lăsăm amestecul la mixat până când obținem o pastă omogenizată.
După obținerea pastei de avocado, setăm blenderul la o putere de mixaj mică și adăugăm, treptat, uleiul de floarea-soarelui. La final, vom obține un produs echivalent maionezei preparate pe bază de ouă. O lăsăm deoparte cât timp ne ocupăm de legumele pentru salata orientală.
Nu este deloc dificil să prepari salată orientală de post. Pentru început, spălăm cartofii foarte bine și îi punem la fiert cu tot cu coajă, pentru 30 de minute. După ce tuberculii au fiert, îi scoatem din apa fierbinte și îi lăsăm la răcit. Între timp, curățăm, spălăm și tocăm ceapa.
După ce cartofii s-au răcit, îi decojim de învelișul exterior și îi tăiem în cuburi de dimensiuni mai mici sau mai mari, în funcție de preferințe. Îi punem într-un vas de bucătărie în care adăugăm, ulterior, și toate celelalte ingrediente. Introducem maioneza pe bază de avocado, alături de ulei, sare și piper și amestecăm toate ingredientele.
Salata orientală de post se poate consuma imediat. Totuși, pentru o aromă mai plăcută, este recomandat să o lăsăm la frigider pentru câteva ore. Poate fi servita la masă în orice moment al zilei. Toată lumea va fi mulțumită de rezultat!