17 feb. 2024 | 23:09

Când se pune pătrunjelul în ciorbă, de fapt. Mulţi îl adaugă în farfurie, dar e greşit

Sfaturi Culinare
Când se pune pătrunjelul în ciorbă, de fapt. Mulţi îl adaugă în farfurie, dar e greşit
Multe gospodine fac această greșeală

Când se pune pătrunjelul în ciorbă? Această întrebare este pe buzele tuturor gospodinelor atunci când vor să facă acest preparat delicios. Multe greșesc, iar ciorba nu are un gust atât de bun. Iată care este secretul!

Când se pune pătrunjelul în ciorbă

Ciorbele sunt preferatele românilor. Fie că sunt acre, dulci sau asezonate cu smântână, preparatul este unul de-a dreptul savuros. În plus, în ciorbe se adaugă și pătrunjel, pentru a-i da un gust mai aromat. Totuși, puține gospodine știu care este momentul ideal de a pune pătrunjelul în ciorbă.

Așadar, dacă vreți ca preparatul să iasă bun, trebuie să știți că verdeața nu se pune niciodată de la început. Bucătarii experți susțin că este mai bine să așteptați până când ciorba este aproape gata de gătit înainte de a adăuga pătrunjelul.

În acest mod, planta își va păstra toate aromele și culoarea, iar ciorba va avea un gust mult mai bun. Ciorba trebuie lăsată să fiarbă bine, iar spre final să adăugați pătrunjelul.

Citește și: Ciorba în care nu se pune pătrunjel deloc. Îi dă un gust ciudat, aşa strici preparatul

Ce cantitate de pătrunjel se adaugă

Frunzele de pătrunjel sunt folosite cel mai des la ciorbe, pentru că dau un gust special acestor preparate. Bucătării cu experiență susțin că acesta nu trebuie adăugat în cantitate mare și întotdeauna să fie pus spre final. Frunzele aromate pot strica uneori ciorbele.

Conform specialiștilor culinar, pătrunjelul este indicat pentru ciorbele de pui, de fasole, de vită sau de salată verde.

„Sigur că atunci când gătim facem preparatele aşa cum ne plac. Sunt persoane care folosesc pătrunjelul la toate ciorbele, însă eu unul cred că acesta se pretează doar la anumite tipuri de ciorbă. Mă refer aici la ciorba de fasole, de pui, de vită, de legume, de salată verde. La aceste tipuri se pretează foarte bine. Nu vreau să înţeleagă cineva că nu trebuie folosite frunzele de pătrunjel la supe sau ciorbe de alt tip, însă eu la acestea recomand”, spune bucătarul Adrian Pop.

Parteneri
Cum arată locul de veci al lui Gigi Becali. Gazonul dintre morminte, provenit de la FCSB
Redactia.ro
Preparatul biblic care e la mare căutare în zilele noastre. Această mâncare simplă, dar plină de savoare, a devenit o vedetă culinară
Click.ro
Ce spun ucrainenii despre încheierea războiului. Sondajul care contrazice ce se știa până acum
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Femeia care le știa toate secretele rupe tăcerea! Ce a povestit Flora Năstase despre intimitatea relației dintre Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană. 'Silviu mă suna'
Unica.ro
Cum a fost surprins Alex Bodi cu Necati Arabaci
EVZ.ro
Mesajul transmis de iubita lui Babasha, după scandalul imaginilor controversate, din intimitate, cu artistul. Ce spune femeia care îl va face tată / FOTO
Spynews
Retragere numerar de la bancomat. Anunț pentru toți românii care scot bani de la ATM
Capital.ro
Imagini din casa lui Silviu Prigoană. E o fortăreață! Camerele copiilor arată ca în filmele SF. Tot confortul și mai mult de atât
Avantaje
FĂRĂ PENSIE de SĂRBĂTORI! LOVITURĂ pentru SENIORI, anunță BACIU
Mediaflux
”Am luat o pauză”. Vlad Gherman și Oana Moșneagu trec printr-o situație dificilă! Actorul a făcut declarații | FOTO
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cum va fi vremea în perioada 21 noiembrie - 16 decembrie 2024. Se anunță temperaturi scăzute
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro