15 ian. 2024 | 22:09

Când se pune borşul în ciorbă. Detaliul care îţi poate strica preparatul, devine amar

Sfaturi Culinare
Când se pune borşul în ciorbă. Detaliul care îţi poate strica preparatul, devine amar
Când se pune borşul în ciorbă, de fapt, pentru ca preparatul să nu capete gust amar. Așa va ieși delicios.

A căpătat vreodată ciorba pe care ai gătit-o gust amar, imediat după preparare? Cel mai probabil, motivul a avut legătură cu borșul. Este foarte important când adaugi acest produs în mâncare, fiindcă are puterea de a schimba complet gustul său. Cum să procedezi, pentru un preparat perfect.

Cum să gătești ciorba cea mai delicioasă

Un aragaz, o oală, apă și câteva ingrediente, multe dintre ele alese în funcție de preferințe – de atât ai nevoie pentru a prepara, cu adevărat, o ciorbă bună la gust. Ce face însă preparatul să fie delicios, nu amar? Există numeroase secrete la care româncele apelează. Despre unele ai auzit și tu.

Pentru o ciorbă delicioasă, de exemplu, este bine să folosești apa în care ai fiert carnea, cu grăsimea obținută în urma procesului de fierbere. Aceasta va oferi preparatului un gust desăvârșit, spun cele mai experimentate gospodine în bucătărie.

Te-ar putea interesa și: Ce să pui în ciorbă în loc de borş. E secretul moldovencelor

În ce ordine se adaugă ingredientele

Un alt secret al unei ciorbe bune la gust are legătură cu legumele și cu modul de adăugare al acestora în preparat. Pentru a prepara o mâncare consistentă, dar ușor de digerat, este bine ca toate legumele să fie tocate la dimensiune potrivită, în așa fel încât să poată fi luate ușor cu lingura.

Ai grijă, așa cum am spus, la modul de adăugare al lor în apa de la ciorbă, pentru a fierbe foarte bine. Prima dată se adaugă legumele foarte tari, apoi cele mai moi și, la final, plantele aromatice, cum ar fi leușteanul sau pătrunjelul. Tot spre final mai trebuie adăugat un produs, anume borșul.

Când se pune borşul în ciorbă, de fapt

Borșul pentru ciorbă nu se adaugă devreme în mâncare, fiindcă va deveni amară până la finalul gătirii ei. Produsul se pune în ciorbă abia la final, după ce te-ai asigurat că toate ingredientele sunt fierte. Se procedează la fel, indiferent că ai borș din comerț sau preparat din tărâțe.

Te-ar putea interesa și: Nu mai pune smântână în ciorbă! Ingredientul lejer care o face şi mai gustoasă, e reţetă veche

Ce cantitate de borș se adaugă în ciorbă

O altă întrebare ridicată de multe gospodine cu privire la borș se referă la cantitatea de produs ce trebuie adăugată în mâncare. Cantitatea potrivită de borș ce trebuie pusă în preparat se măsoară în funcție de gust, mai exact în funcție de cât de acru este borșul, spun gospodinele.

După ce se adaugă borșul în ciorbă, la flacără mică, se mai lasă la fiert încă 10 minute, maximum un sfert de oră, cât să dea încă o dată în clocot, apoi se stinge și se pune capacul deasupra oalei.

Parteneri
Ce a scris Florin Piersic junior în timp ce tatăl său este în spital. Mesajul său a stârnit un val de reacții
Redactia.ro
Regula care se va aplica în toate hotelurile. Schimbarea va afecta unitățile de cazare din România
Click.ro
VIDEO Ce se întâmplă când cazi într-o gaură neagră? Simulare realizată de un supercomputer NASA
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Laurette a ajuns de nerecunoscut! Cum arată la 40 de ani și ce s-a apucat să facă pentru bani
Unica.ro
Secretul salarial, eliminat prin lege. Sumele acordate angajaților, făcute publice de companii
EVZ.ro
Florin Piersic, transferat chiar în aceste momente la Spitalul Foișor din Capitală, pentru o nouă operație! Imagini exclusive / PAPARAZZI
Spynews
Anunț teribil despre Florin Piersic. De ce se tem medicii: Nu este...
Capital.ro
Tiramisu delicios cu felii de cozonac. Așa poți salva dulcele tradițional rămas de la masa de Paște
Antena 3
A recunoscut că este din nou singură! Motivul pentru care vedeta noastră și iubitul ei și-au spus „Adio”. E prima dată când vorbește despre asta
Avantaje
STAREA lui Florin PIERSIC, tot mai GRAVĂ! DECIZIA RADICALĂ a medicilor
Mediaflux
El e Bogdan, tânărul veterinar care a fost găsit mort în propria mașină, pe o stradă din Pitești! S-a stins din viață din cauza depresiei / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Chefi la cuțite, 8 mai 2024. Cătălin Țociu și Iulia Creangă au fost eliminați. Ce reacții au avut Chef Orlando și Chef Sautner
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro