Când se organizează Salonul de toamnă al artiştilor plastici din Bărăgan. Slobozia va găzdui vernisajul acestei expoziții

Când se organizează Salonul de toamnă al artiştilor plastici din Bărăgan. Slobozia va găzdui vernisajul acestei expoziții
Când se organizează Salonul de toamnă al artiştilor plastici din Bărăgan. Slobozia va găzdui vernisajul acestei expoziții

În cursul zilei de miercuri, pe 3 noiembrie, la ora 14:00, va avea loc vernisajul expoziției „Salonul de toamnă 2021” al Uniunii Artiștilor Plastici din România. Acesta va avea loc la Galeriile „Arcadia” de la Centrul Cultural „Ionel Perlea” Slobozia.

Vernisajul expoziției „Salonul de toamnă 2021”

În luna octombrie a acestui an s-au împlinit 20 de ani de la înființarea Filialei Slobozia – Ialomița a Uniunii Artiștilor Plastici din România. În semn de apreciere și respect pentru artiștii plastici, Salonul de toamnă 2021 se organizează cu sprijinul Consiliului Județean Ialomița, în cadrul proiectului „Arta plastică pentru Ialomița”.

Parteneriatul urmărește promovarea și dezvoltarea acestui segment cultural de arte vizuale, al cărui parcurs a început în anul 1975, cu Cenaclul „Ștefan Luchian”, iar mai apoi a continuat cu înființarea Filialei U.A.P.

În cadrul expoziției Salonului de toamnă 2021 se vor reuni operele artiștilor fondatori ai acestei instituții profesioniste. De asemenea, evenimentul reprezintă și o rampă de lansare pentru artiștii tineri, unii foști elevi ai Liceului de Arte „Ionel Perlea” din Slobozia.

Astăzi, galeriile „Arcadia” aduc în prim – plan „Arta plastică pentru Ialomița”, în cadrul Salonului de toamnă 2021. Aduna laolaltă, la vernisaj, vibrații, tendințe, spiritualități, așteptări, aspirații, credințe, toate sub un spectru al oamenilor – artiști.

Salonul Internațional de Caricatură Botoșani 2021

În cadrul manifestărilor prilejuite de aniversarea a 140 de ani de la nașterea lui George Enescu, în perioada 1 septembrie – 31 octombrie 2021, este organizat Salonul Internațional de Caricatură Botoșani – România – 2021.

Manifestarea propune cunoașterea de către public a unei alte valențe excepționale a marelui artist George Enescu, pasiunea pentru desen și caricatură. Organizatorii spun că peste 200 de artiști plastici din 50 de țări au trimis lucrările la Botoșani.

Acestea pot fi vizualizate de către public pe pagina de facebook Salonul Internațional de Caricatură Botoșani România 2021. Evenimentul este organizat de Fundația „Artepol’s Art Debelly”, alături de Editura Hertzog.

„Peste informațiile publicate de pe această pagină de facebook, mai sunt de prelucrat lucrările la ultimii 40 de participanți. Lucrările care se vor primi în continuare nu vor fi returnate, ele vor fi înregistrate hors-concours. Jurizarea se face între 1 și 10 noiembrie. Cele mai bune 50 – 100 de lucrări vor fi expuse la Galeriile Luchian iar în anul 2023 la Ateneul Român. Catalogul cu lucrările Salonului va fi realizat sub forma unui album de artă. Este o frumoasă carte de vizită pentru Botoșani”, au mai transmis organizatorii.

Lucrările vor fi selectate de către un juriu din care face parte artiști din țări precum Brazilia, Bulgaria, Maroc, Polonia, Malaezia, Rusia, Portugalia și România. În total vor fi acordate nouă premii, iar marele premiu este Trofeul de Excelență George Enescu, cu moto-ul „mi-am slujit țara cu armele mele: pana, vioara și bagheta”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI