Când se măresc pensiile cu 40% și de unde sunt banii. Anunțul ministrului de Finanțe

Când se măresc pensiile cu 40% și de unde sunt banii. Anunțul ministrului de Finanțe
Când se măresc pensiile cu 40% și de unde sunt banii

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a făcut un anunț privind mărirea pensiilor cu 40%. Când se măresc veniturile bunicilor și de unde sunt banii.

Anunțul ministrului de Finanțe: când se măresc pensiile cu 40% și de unde sunt banii

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a declarat luni, la Palatul Parlamentului, că banii necesari pentru creșterea pensiilor cu 40% sunt incluși în bugetul pe anul acesta, ”legislația este respectată”, iar o modificare a actului normativ ar fi posibilă doar dacă ar exista riscul ca România să intre în recesiune.

Când se măresc pensiile cu 40% și de unde sunt banii. Anunțul ministrului de Finanțe
Majorarea pensiilor, o iluzie pentru bătrâni?

„Să presupunem că există riscul ca România să intre în recesiune. Nu vă interesează că ar da faliment zeci de mii de firme şi că ar intra oamenii în şomaj? Dacă România intră într-o criză economică, avem mai multe probleme: o să avem şomaj, o să avem bani mai puţini la venit. Banii sunt în buget, legislaţia este respectată”, a declarat Cîțu.

”Deocamdată, banii sunt”

Oficialul a afirmat că PSD a aprobat legea cu privire la majorarea pensiilor fără sursă de finanțare, cu un impact negativ de 24 de miliarde de lei în bugetul pe anul acesta. Despre pagubă, Cîțu spune că trebuie să o preia și să facă rost de bani pentru a-i pune în buget.

„PIB, să faci rost de bani şi să plăteşti doar la pensii suplimentare. Ştiţi cât este gaura pe care ne-au lăsat-o pentru anul viitor? 51 de miliarde de lei aproape. Deci, au aprobat o lege fără sursă de finanţare, nu este asumată. Este un proiect de lege pe care l-au aruncat asupra noastră”, a spus ministrul.

Pe de altă parte, guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, a spus că majorarea pensiilor s-ar putea face cu 4%, nu 40%. Despre declarația sa, Florin Cîțu a menționat că ”deocamdată” banii pentru mărirea pensiilor cu 40% sunt prevăzuți în bugetul pe anul acesta.