26 apr. 2024 | 09:35

Când se încălzeşte în România. Gata cu frigul, temperaturile cresc din nou! Cum va fi vremea de 1 Mai 2024

Vremea Meteo
Când se încălzeşte în România. Gata cu frigul, temperaturile cresc din nou! Cum va fi vremea de 1 Mai 2024
ANM a emis o nouă prognoză meteo

După o perioadă de fenomene extreme, cu valori termice extrem de scăzute pentru luna aprilie, ANM vine cu o nouă prognoză din care aflăm când se încălzeşte în România, și din care mai aflăm cum va fi vremea de 1 Mai 2024.

ANM anunță când se încălzeşte în România

Pe 22 aprilie, ANM a emis o nouă prognoză meteo pentru ultima parte a lunii aprilie și începutul lunii mai. După valul de frig prin care am trecut, ANM anunță când se încălzeşte în România și când scăpăm de frigul care a lovit întregul teritoriu.

Conform datelor, aflăm că pentru zona Banatului și a Crișanei, în intervalul 26 aprilie – 1 mai, „vremea se va încălzi treptat, spre valori medii ale temperaturilor
maxime în jurul a 26 de grade”, precizează ANM, iar din punctul de vedere al precipitațiilor, va mai ploua pe 27 aprilie, și posibil chiar la începutul lunii care urmează.

Gata cu frigul, temperaturile cresc din nou, în Transilvania și Maramureș

Din aceeași prognoză emisă, aflăm că în Transilvania și Maramureș, zone lovite de fenomenele extreme din ultima perioadă, vremea se schimbă între 26 aprilie și 2 mai, și va trece printr-un proces de încălzire, astfel că, spune ANM, „valori medii ale temperaturilor maxime în jurul a 24 de grade”.

ANM mai precizează că prognoza precipitațiilor este una favorabilă, astfel că vom mai avea parte de ploi, inclusiv pe 27 aprilie.

În același interval de timp, în Moldova și Dobrogea valorile termice vor ajunge până la 24 de grade, urmând ca între 30 ale lunii și 2 mai, „temperatura aerului va crește ușor spre minime ce se vor situa în jurul a 10 grade”, iar precipitațiile vor mai persista în aceste zone, inclusiv în data de 27 aprilie.

ANM precizează cum va fi vremea de 1 Mai 2024 în Muntenia și Oltenia

Începând cu 1 Mai, românii vor avea parte de cea mai lungă minivacanță, astfel că în această perioadă, spun meteorologii ANM, în Muntenia și Oltenia, „cele mai mari valori se vor înregistra în intervalul 30 aprilie – 2 mai”, iar cantitățile de precipitații se vor menține în parametrii normali, chiar dacă sunt preconizate ploi pentru ziua de 27 aprilie.

Din aceeași prognoză aflăm și cum va fi vremea la munte, în aceeași perioadă, astfel că ANM precizează următoarele:

„Intervalul 22 – 26 aprilie va fi caracterizat de alternanțe termice semnificative, astfel încât se estimează valori medii ale temperaturilor maxime cuprinse între 4 și 9 grade.

Ulterior, în perioada 26 aprilie – 2 mai, vremea se va încălzi treptat, spre valori medii ale temperaturilor maxime de 12…13 grade. Până la sfârșitul intervalului de prognoză, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât media maximelor se va situa în jurul a 10 grade. În ceea ce privește regimul termic nocturn, în intervalul 22 -27 aprilie, valorile termice minime se vor încadra între -2 și 1 grad, iar ulterior datei de 27 aprilie, temperatura aerului va crește ușor, spre minime în jurul a 6 grade.

În ultimele două nopți ale intervalului (4 și 5 mai) minimele vor scădea ușor până spre 4 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în intervalul 22 -27 aprilie și din nou spre sfârșitul intervalului.”, se arată în prognoza ANM.

În concluzie, deși majoritatea românilor speră la temperaturi mai ridicate, există probabilitatea, totuși, ca vremea frumoasă să se întoarcă, dar există varianta ca valorile termice să nu crească atât de repede pe cât ne-am fi dorit, cu toate astea, există toate șanse să se încălzească.

Parteneri
În ce stare se află Florin Piersic, după ultima operație. Actorul și-a petrecut Paștele în spital, iar medicii au făcut noi declarații
Redactia.ro
Ultimii condamnați la moarte de Ceaușescu, în perioada comunistă. Ce fapte au comis „Bachus” și Ion Pistol, doi dintre cei mai cunoscuți infractori din istoria României
Click.ro
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50 de ani, experții au aflat motivul
Digi24
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția a vorbit de un "un atac sinistru de tip paramilitar"
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Cea mai periculoasă melodie pentru șoferi. Riscul este foarte mare
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Se dă lege pentru românii din TRANSILVANIA. Noile măsuri vor deveni OBLIGATORII prin lege
Capital.ro
Românii au de așteptat mai bine de 40 de zile până vor primi pensia următoare! Când intră banii în luna iunie
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
DISPARE o categorie de PENSIE. Până CÂND poți depune ACTELE
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Delia, în vacanță cu părinții! În ce destinație de vis i-a dus pe mama și tatăl ei de Paște. Imagini rare
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro