Când se aprind luminițele de Crăciun în București. Ce evenimente vor avea loc

An de an, montarea luminițelor de Crăciun completează atmosfera de sărbătoare, îmbrăcând orașul în culoare, farmec și magie. La finele lui noiembrie, bucureștenii așteaptă cu sufletul la gură anunțul Primăriei Capitalei, care dă startul sărbătorilor de iarnă aprinzând iluminatul festiv. Când se aprind luminițele de Crăciun în București în 2021 și ce alte evenimente vor avea loc, afli în continuare.

Când se aprind luminițele de Crăciun în București

Primăria Municipiului București a făcut marele anunț: se aprind luminițele de Crăciun! Montate pe marile străzi și în zonele importante, elementele decorative vor da și anul acesta startul sărbătorilor de iarnă.

Iluminatul festiv se va aprinde chiar astăzi, 26 noiembrie, iar cei prezenți vor asista la eveniment începând cu ora 18:00. Ca în fiecare an, luminile se vor aprinde în Piața Universității, la Târgul de Crăciun București, urmând ca, ulterior, instalațiile să lumineze și pe bulevardele din centrul Capitalei.

Potrivit anunțului făcut de Primăria Capitalei pe pagina oficială de Facebook, multe dintre elementele decorative sunt amplasate pe bulevardele Lascăr Catargiu, Magheru, Kiseleff, Unirii, Piața Universității, Piața Romană, rond Piața Presei și rond Beijing.

Anul acesta, evenimentul se va desfășura în condiții speciale, adaptate contextului epidemiologic actual, primordială fiind siguranța vizitatorilor, a expozanților, precum și a personalului.

Citește și: Ce restricții vor fi la Târgul de Crăciun de la Cluj. Anunțul oficial, oamenii trebuie să afle

Ce alte evenimente vor mai avea loc

Tot astăzi se deschide și Târgul de Crăciun din Piața Universității, însă accesul se va face pe baza certificatului verde. Nicușor Dan a anunțat și alte surprize pentru sărbătorile de iarnă, Primăria Capitalei organizând prin Creart, Arcub și Proedus trei evenimente dedicate Crăciunului.

„În acest an, în Bucureşti, Primăria Capitalei prin Creart, Arcub şi Proedus, organizează trei evenimente dedicate Crăciunului în Piaţa Universităţii, Centrul Vechi şi bulevardul Decebal. De asemenea, bucureştenii vor avea parte de alte surprize oferite de primărie în perioada sărbătorilor de iarnă“, a anunțat Primăria Municipiului Bucureşti joi seară.

Concret, pe esplanada cu statui din Piața Universității, Creart deschide târgul simbol al Capitalei – Bucharest Christmas Market, care va avea loc în perioada 26 noiembrie – 26 decembrie 2021. Evenimentul își propune să readucă în inima orașului spiritul sărbătorilor de iarnă.

Începând de astăzi, de la ora 12:00, la Târgul de Crăciun vizitatorii vor găsi zilnic (de luni până vineri de la 12.00 la 22:00 și sâmbătă și duminică de la 10:00 la 22:00) surse de inspirație pentru cadouri și cumpărături de sezon (produse artizanale, globuri pictate manual, clopoței, coronițe, decorațiuni și ornamente).

Aromele specifice sezonului nu vor lipsi nici ele, la Târgul de Crăciun găsindu-se cozonaci, prăjituri, plăcinte, acadele, turtă dulce, ciocolată de casă, băuturi și gustări calde.

La cea de-a XIV-a ediție a Bucharest Christmas Market, bucureștenii și vizitatorii vor putea petrece momente speciale alături de familie și de cei dragi, în aer liber, într-un decor de poveste.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI