Ce restricții vor fi la Târgul de Crăciun de la Cluj. Anunțul oficial, oamenii trebuie să afle

Ce restricții vor fi la Târgul de Crăciun de la Cluj. Anunțul oficial, oamenii trebuie să afle
În ultimii ani Târgul de Crăciun din Cluj premiat la „European Best Christmas Market”

Pentru majoritatea dintre noi Sărbătorile de iarnă se identifică cu celebrele Târguri de Crăciun din aproape toată țara. La București Târgul de Crăciun va începe pe 26 noiembrie și va ține până pe 26 decembrie. În Cluj tot din 26 noiembrie va începe Târgul de Crăciun, și va dura până pe 31 decembrie. Dar, primarul Emil Boc a anunțat și un număr de restricții în acest an la târgul din Cluj.

În ultimii ani Târgul de Crăciun din Cluj premiat la „European Best Christmas Market”

Încă de la primul mandat de primar a Clujului, Emil Boc s-a ținut de aproape toate promisiunile făcute în campaniile electorale. Astăzi Cluj Napoca este al doilea oraș, după București, cu cea mai mare creștere economică, socială și demografică.

Aflat la al cincilea mandat ca primar, Emil Boc a reușit în toți acești ani să organizeze aici unul dintre cele mai frumoase Târguri de Crăciun. Încă de la prima sa ediție, Târgul de Crăciun din Cluj a participat la concursul european „European Best Christmas Market”, fiind premiat în fiecare an.  Nici anul acesta nu va face excepție, dar vor exista și anumite restricții, ca urmare a situației pandemice în care ne aflăm.

Emil Boc anunță mai multe schimbări pentru anul 2021

Față anii trecuți, spune Emil Boc, anul acesta s-a renunțat la scena mare din mijlocul târgului, dar și la un număr de 35 din căsuțe care se aflau în interiorul târgului. Momentele artistice vor putea fi văzute doar în spațiul amenajat pentru bradul de Crăciun, mai spune Emil Boc.

Accesul va fi gratuit, dar condiționat de prezența obligatorie a certificatului verde, care să ateste vaccinarea completă sau trecerea prin boală, prin patru căi amenajate special în interiorul târgului. Nu va exista o taxă de intrare, ca în cazul Târgului de Crăciun de la București, unde online biletul costă 5 lei, iar direct din târg 7 lei de persoană.

Târgul de Crăciun se va organzia între 26 noiembrie și 31 decembrie 2021. Conform legii, se poate desfășura cu un procent de ocupare a spațiului de 30%. Se va renunța la 35 din căsuțele care erau amenajate în cadrul Târgului, la ediția din 2019, astfel că vor mai  rămâne doar 46 de căsuțe.

Nu va mai exista scena, pentru ca participanții să dispună de mai mult spațiu. Programul artistic se va desfășura numai în zona bradului. Vor putea participa 2.000 de oameni simultan. Intrarea la târg se va face doar cu certificatul verde, adică ai trecut prin boală sau ai ambele doze de vaccin făcute”, a spus Emil Boc.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI