Atunci când te pregătești să prepari cele mai gustoase găluște, marii chefi bucătari îți dezvăluie câteva dintre cele mai tari secrete ale lor, ciorbița de găluște fiind una dintre mâncărurile preferate ale românilor, fără îndoială. Când trebuie să adaugi găluștele în supă, de fapt.
Ți s-a făcut foame și vrei să mănânci ceva bun, sățios și gustos, dar nu vrei să te strofoci prea tare cu gătitul? Gospodinele recomandă, întotdeauna, un truc genial care te va ajuta să prepari cele mai pufoase găluște de supă.
Experții în arta culinară sunt de părere că trebuie să pui mălai în grișul pentru găluște, pentru ca micile gogoși să fie mai pufoase și să capete un gust extraordinar,
În acest fel, găluștele vor fi mult mai aspectuoase și crocante. Gustul lor va fi mult mai bun, iar musafirii te vor lăuda pentru calitățile tale culinare excepționale, data viitoare când le vei da să guste din faimoasa ta supă cu găluște.
Specialiștii te sfătuiesc să alegi cu grijă grișul pe care îl vei folosi la prepararea găluștelor. Dacă vrei să formezi gogoși impecabile, extrem de gustoase, experții îți recomandă să cumperi griș cu o granulație uniformă.
Citește și Câte linguri de griș se pun, de fapt, în găluşte. Aşa ies perfecte, toţi te vor lăuda
Unele gospodine apelează la mici trucuri pentru a da savoare găluștelor din supă, precum să adauge praf de copt, vegeta sau delikat, atunci când le prepară.
O altă metodă genială este să fierbi separat gogoșile în apă și apoi să le muți în supă. Utilizând acest secret, vei vedea cum bucățile de aluat vor fi pufoase și vor avea un gust mult mai delicios, deoarece vor împrumuta din gustul unic al supei de pui.
De asemenea, gospodinele obișnuiesc să înmoaie lingura în supa în care vor pune, ulterior, găluștele și astfel le pot modela în funcție de propriile preferințe. Cu toate acestea, nu uita că își vor modifica volumul aproape de trei ori.
Găluștele se pun direct în supa de pui și se fierb timp de 12 minute. Important este să nu pui găluștele în apă clocotită, deoarece există riscul ca ele să se spargă și să se împrăștie în oală. După ce ai oprit focul, oala se lasă acoperită, pe aragaz, pentru încă 10 minute.
Citește și Cum faci cele mai pufoase găluşte. Detaliul de care să ţii cont înainte de a le pune în oală