Atunci când gătești supă, ciorbă sau borș, e foarte important să ții cont de anumite sfaturi atunci când depozitezi preparatul în frigider, pentru ca zeama să nu se strice. Care sunt cele mai comune greșeli pe care le fac toate gospodinele.
În perioada mai rece a anului, gospodinele prepară mâncăruri calde, bogate în calorii, pentru a „lupta” cu temperaturile scăzute tipice acestui sezon. De aceea, ciorbele sunt vedeta toamnei. Deși sunt delicioase și ușor de preparat, supele se pot strica foarte repede, dacă nu ții cont de anumite sfaturi.
În primul rând, nu trebuie să folosești folia de plastic, pentru a acoperi ciorba. Oala cu mâncare trebuie acoperită cu un capac pe măsură, pentru ca preparatul să se păstreze foarte bine.
În al doilea rând, nu este sănătos să folosești folia reutilizată nici în timpul fierberii ciorbei, deoarece în acest fel bacteriile se adună, iar preparatul se va strica mult mai repede.
O altă greșeală pe care o fac gospodinele este să depoziteze ciorba lângă alimentele crude, în frigider. Prin acest proces, poți duce la contaminarea lor reciprocă.
Citește și Cât timp e bună ciorba după ce ai făcut-o. Greşeala mare pe care o fac româncele
De asemenea, alimentele bogate în nutrienți precum: legume coapte, ouă prăjite, sau carne tocată crudă, nu se păstrează la frigider lângă oala cu ciorbă neacoperită. Aceste alimente pot produce toxine care sunt dăunătoare sănătății.
Temperatura la care ții ciorba sau supa în frigider reprezintă, de asemenea, un factor important. Este musai să depozitezi preparatul la valori termice cuprinse între 2 și 4 grade.
Potrivit unui videoclip devenit viral pe Tiktok, ciorba trebuie lăsată la rece pentru maximum 3 sau 4 zile, în funcție de tipul ei, după cum urmează: