Când revin elevii la școală. Anunțul de ultimă oră care interesează milioane de români

Când revin elevii la școală. Anunțul de ultimă oră care interesează milioane de români
Când vor reveni elevii la școală

Comisia Europeană a emis o serie de recomandări pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus. S-a aflat ce se întâmplă cu școlile online după Sărbătorile de iarnă.

Când vor reveni elevii la școală

Prin intermediul unui document publicat marți, Comisia Europeană recomandă tuturor statelor membre ale Uniunii Europene, extinderea vacanței de iarnă sau cursurile online după sărbători.

CE a făcut noi recomandări pentru Sărbătorile de iarnă în așa fel încât să fie limitată răspândirea noului coronavirus. Autoritățile de la Bruxelles se așteaptă ca cetățenii UE să călătorească mai mult în următoarea perioadă, în special de Crăciun și Revelion.

Potrivit România TV, în cazul ceremoniilor religioase, Comisia Europeană recomandă evitarea organizării unor evenimente mari și înlocuirea acestora cu transmisiuni TV, radio și online.

Principiul cheie de urmat

Totodată, Comisia Europeană recomandă menținerea interzicerii circulației pe timp de noapte, inclusiv pentru ultimele zile din an, reamintind principiul cheie de urmat: ”prudenţă” și ”prudenţă”, servicii sociale pentru bătrânii singuri, interzicerea evenimentelor de masă și, în cazul unor excepții întemeiate, stabilire clară a numărului maxim de participanți, numărul clar de participanți la adunări private.

Mai mult, pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus la locul de muncă, după Sărbătorile de iarnă, autoritățile de la Bruxelles recomandă munca de acasă pentru minim 7 zile.

Prelungirea  vacanței școlare după sărbătorile de iarnă

În același context, Comisia Europeană recomandă prelungirea vacanței de iarnă după sărbători pentru a preveni revenirea infecțiilor în școli după ce copiii se întorc din călătoriile cu prilejul sărbătorilor.

”Pentru a reduce riscurile de transmitere a virusului în perioada de după sărbătorile de iarnă, luați în considerare prelungirea vacanțelor școlare sau introducerea unei perioade de învățare online ca modalitate a introducerii unei perioade „tampon” și pentru a evita ca infecția să fie adusă în școli.

În astfel de cazuri, va fi important să anunțați o dată, cu câteva zile înainte de întoarcerea la școală, până la care familiile cu copii și profesorii sunt rugați să se întoarcă acasă, în cazul în care au călătorit”, se arată în documentul executivului european.

Când începe vacanța de iarnă a elevilor

În structura anului școlar 2020-2021, vacanța de iarnă a elevilor începe pe 23 decembrie 2020, înainte de Crăciun, și se încheie pe 10 ianuarie, urmând ca de pe 11 ianuarie să reînceapă cursurile.

După această vacanta de iarnă, peste alte 3 săptămâni elevii vor mai avea au o vacanță, cea inter-semestrială, care va fi cuprinsă între 30 ianuarie și 7 februarie 2021. Va mai exista o vacanță de primăvară, între 2 și 11 aprilie și 30 aprilie și 9 mai.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI