Când pot reveni la muncă doctorii care au forme ușoare de covid. Ce scenariu a fost luat în calcul

Când pot reveni la muncă doctorii care au forme ușoare de covid. Ce scenariu a fost luat în calcul
Toti sunt obligati sa faca asta

Ministerul Sănătății a anunțat când ar putea reveni la muncă medicii cu forme ușoare de covid-19. Scenariul este luat în calcul în cazul în care numărul de infectări va crește rapid. Din lipsa personalului medical, cei cu forme ușoare ar putea fi, totuși, chemați la muncă.

Medicii cu covid-19, chemați la muncă

Ministerul Sănătății se pregătește pentru un scenariu în care cazurile de covid-19 vor exploda. Astfel, medicii care au simptome ușoare dar sunt infectați, vor fi nevoiți să vină la muncă.

Cadrele medicale care au luat covid-19 dar nu se confruntă cu simptome grave ar putea fi chemați la control, dacă situația cazurilor scapă de sub control, spune ministrul Sănătății, Alexandru Rafila,

Anunțul a fost făcut în contextul pregătirii pentru un număr imens de infectări, după ce pe 26 ianuarie s-au înregistrat aproape 35.000 de cazuri, un record absolut de la debutul pandemiei.

Număr record de cazuri de covid

„Ne așteptam ca azi să fie acest număr, ne aflăm după o perioadă în care testarea a fost puțin mai redusă. Azi s-au efectuat pentru prima dată aproape 110.000 teste.

Acest număr (de infectări – n.r.) e preocupant, dar nu putea fi exclus, așa cum a reieșit din scenariile pe care Ministerul Sănătății și INSP le-au prezentat acum două săptămâni.

E un număr de cazuri care e similar cu ce se întâmplă în alte țări. Spre exemplu, în Danemarca au fost ieri 43.000 de cazuri, în Cehia 30.000 de cazuri, în Portugalia 57.000 cazuri.

Nu sunt cifre neașteptate. Din cauza asta am estimat o astfel de evoluție generată de Omicron”, a spus Rafila, în ziua în care s-a înregistrat recordul.

El spune că nu exclude ca în România să fie și până la 70.000 de cazuri pe zi, iar în acest context, medicii cu forme ușoare de covid vor fi chemați la muncă.