Situație halucinantă în Iași. Bărbat în stare gravă, trimis acasă de medici după ce s-a infectat cu Covid-19: „Nu a venit nimeni la el”

Situație halucinantă în Iași. Bărbat în stare gravă, trimis acasă de medici după ce s-a infectat cu Covid-19: „Nu a venit nimeni la el”
Bărbat bolnav, transportat cu targa în curtea spitalului Sursă foto ilustrativă: Bihoreanul

Neregulile din spital nu încetează să ne șocheze, iar din păcate, nimeni nu reușește să pună stop acestor situații revoltătoare. Așa se face că un bărbat de 62 de ani, din Iași, a fost trimis acasă din spital după ce a ieșit pozitiv la testul Covid-19. Bărbatul suferea de cangrenă la ambele picioare, iar starea sa de sănătate era un precară. Cel care a descoperit cazul bărbatului a fost un preot din Moșna, care a mers de Bobotează din casă în casă.

Bărbatul locuia singur în casă

Printre victimele nevinovate ale unui sistem medical compromis se află vârstnicii, adesea neputincioși, bolnavi și fără puteri. Astfel se face, că după o viață în care au contribuit la sistemul de sănătate, ajunși în nevoie, acesta le întoarce spatele, lăsându-i să se chinuie în cele mai grele condiții.

Acesta este și cazul unui bărbat din Iași, care deși suferea de cangrenă a fos trimis acasă de medici după ce s-a infectat de Covid-19. Potrivit rudelor, bolnavul a fost trimis să stea în carantină 14 zile, iar ulterior să revină pentru a-i amputa picioarele din cauza afecțiunii de care suferea.

”Am dat de rezidenta domnului doctor care mi-a spus în felul următor. Pacientul nu prezintă urgență chirurgicală, a fost depistat pozitiv și va merge acasă și va sta în carantină 14 zile și va reveni după perioada de carantinare pentru amputarea picioarelor.

Ne-au spus că nu se moare din așa ceva. Că ele nu sunt de acum, sunt de câteva luni degerate, dar acum câteva luni nici măcar nu era frig și că se usucă și singure, degetele”, a povestit nepoata bărbatului.

Aceasta a fost anunțată de situația unchiului său de către preotul din sat, care l-a găsit pe bărbat într-o stare foarte proastă, cu picioarele degerate, în casa lui sărăcăcioasă.

Bărbatul apucase să stea doar o zi pe secția de chirurgie

A doua zi după aflarea veștii, nepoata bărbatului a ajuns la unchiul său, pe care l-a găsit cu picioarele degerate, situație extrem de delicată în care nu ar mai fi supraviețuit pentru mult timp.

”Luni seara am fost informați să mergem pentru că el este cu picioarele degerate. Nu am ajuns luni seara, marți dimineața am fost acolo, am chemat ambulanța, a venit, l-a luat, am lăsat un număr de contact pentru că el are pierderi de memorie în urma unui accident vascular”, a povestit femeia, potrivit Antena3.

Aceasta a mai declarat că, bărbatul apucase să fie internat o singură zi pe secția de chirurgie, acolo unde urma să-i fie amputate picioarele. După ce a fost testat cu Covid-19, medicii l-au trimis acasă, în izolare. În tot acest timp, ruda bătrânului nu a fost anunțată de decizia nepotrivită a medicilor.

Pentru că și-a găsit unchiul degerat, femeia a apelat în cele din urmă la 112, iar într-un final, a fost transportat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva Iași, unde ar fi trebuit să urmeze un tratament pentru infecția Covid-19. Din păcate, niciun cadru medical nu s-a ocupat de el timp de mai multe ore.

”E un om sărac… Știți cum e? Când ajunge un om ca noi, e una. Într-adevăr, poate ca nu e atât de spălat, avea haine curate pe el, eu l-am îmbrăcat, asta nu cred ca are vreo importanță, dar faptul ca fost externat seara la ora 8 și jumătate nu știu ce ar putea sa spună.

Nu a venit nimeni la el, nu i s-a dat nimic, nu i s-a făcut nimic de după-amiaza sau de la cât a ajuns el la clinică”, a mai spus femeia.

Ulterior, spitalul care l-a externat pe bărbat din cauza infecției cu Covid-19 nu au putut fi contactați pentru a oferi explicații referitoare la cele întâmplate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI