20 apr. 2023 | 22:29

Când nu trebuie să folosești boabe de cafea în grădina ta. Greșeala care strică plantele

Utile
Când nu trebuie să folosești boabe de cafea în grădina ta. Greșeala care strică plantele
Idei de grădini ecologice folosind boabe de cafea

Deși cafeaua este bună fierbinte de dimineața, boabele de cafea pot fi folosite și la alte lucruri, în grădină. Dar și în acest caz sunt momente când nu trebuie să folosești boabe de cafea în grădina ta. Citește și află care este greșeala care strică plantele.

Boabele de cafea sunt bune în grădina personală

După cum bine știm, cafeaua are beneficii incontestabile atunci când vine vorba de trezirea corpului uman, mai ales în orele de dimineață. Cu toate acestea, puterea sa nu se limitează la bucătărie.

În schimb, acest aliment de bază cu cofeină are un impact la fel de puternic în grădină, unde experții folosesc zațul de cafea în beneficiul plantelor lor.

Vezi și: De ce să pui zaţ de cafea la rădăcina trandafirilor. Doar grădinarii experţi mai fac aşa

Experții spun că zațul de cafea rămas în urma folosirii unui aparat de cafea conține o cantitate substanțială de azot, precum și potasiu și fosfor. Aceste proprietăți le fac perfecte pentru activitățile din grădină, cum ar fi compostarea. Este un mod inovator de a folosi ceva care altfel ar fi ajuns la groapa de gunoi.

Idei de grădini ecologice folosind boabe de cafea

Nu știm dacă ai aflat, dar zațul de cafea poate fi folosit ca îngrășământ cu eliberare lentă. Pentru a folosi compostul de cafea, presărați pur și simplu zațul direct pe sol și greblați-l ușor. Zațul de cafea adaugă materie organică în sol, ajutând la reținerea apei, aerisirea și drenajul.

Vezi și: Cel mai tare truc al grădinarilor pentru ca florile să nu se ofilească. Unde trebuie sa le ții câteva ore înainte de a le pune în vază

Experții mai spun că resturile de cafea diluată pot crea și ele un îngrășământ lichid pentru plante. Pur și simplu amestecați două cești de zaț de cafea preparat cu cinci galoane de apă într-o găleată peste noapte. Dar, deși este bună în aceste condiții, experții spun și când nu trebuie să folosești boabe de cafea în grădina ta.

Când nu trebuie să folosești boabe de cafea în grădina ta

Azotul din cafea poate ajuta o mulțime de plante, după cum pot atesta grădinarii. Dar nu toate plantele vor beneficia, ceea ce înseamnă că amatorii riscă să facă mai mult rău decât bine dacă folosesc acest preparat fără să urmeze instrucțiunile.

Vezi și: Plante care cresc spectaculos dacă le pui zaț de cafea în pământ

Din fericire, experții ne sfătuiesc cum să folosim cel mai bine zațul de cafea pentru a ne hrăni grădina. Aceștia spun că zațul de cafea poate fi bun pentru anumite plante, cu condiția să fie folosit corect.

„Zațul de cafea poate fi folosit doar pentru plantele cărora le place un sol acid și numai cu moderație.

Printre plantele care iubesc aciditatea se numără camelii, rododendroni, azalee, afine și hortensii albastre, dacă doriți să le păstrați frumoasa culoare albastră”, spun experții.

Așadar, asigurați-vă că verificați de ce sol are nevoie planta înainte de a vă gândi să folosiți zațul de cafea. Experții mai precizează că elemtnul cofeină din cafea poate fi dăunătoare pentru plante, așa că asigurați-vă că nu folosiți prea multă cafea dacă folosiți zațul de cafea uscat, udați-l bine.

Cu alte cuvinte, puteți amesteca zațul cu apă și să-l folosiți ca îngrășământ lichid, dar asigurați-vă că nu este o soluție prea puternică, este recomandarea specialiștilor.

Vezi și: Florile care vor crea un adevărat spectacol de culori vara în grădina ta. Toată lumea le va admira

Azotul din zațul de cafea este deosebit de bun pentru plantele cu frunze verzi

Dacă le folosiți în preajma plantelor cu flori, s-ar putea să constatați că veți obține o plantă verde, frumoasă și luxuriantă și nu multe flori. Conform specialiștilor, florile au nevoie de un îngrășământ potasic, așa că nu le dați un nutreț de cafea dacă sunt aproape de înflorire.

„Zațul de cafea ar fi mai bine folosit adăugându-l la grămada de compost, astfel încât toate plantele să primească puțin și este mai puțin probabil ca o plantă să primească un concentrat prea mare.”

Dacă tot ați ajuns la asta, puteți folosi zațul de cafea și ca mijloc de descurajare a melcilor. Așezați-le în cerc în jurul recipientelor și al plantelor vulnerabile, cum ar fi hostas și delphiniums.