Când începe US Open 2019, ultimul turneu de Grand Slam din acest an

Când începe US Open 2019, ultimul turneu de Grand Slam din acest an
US Open, ultimul turneu din Grand Slam 2019

Turneele ATP sunt cele la care joacă băieții, și turneele WTA de tenis sunt cele la care participă fetele.

Turnee de Grand Slam sunt turneele cele mai puternice în care câştigătorul primeşte 2.000 de puncte în clasamentul ATP. Există 4 astfel de turnee (Australian Open, Roland Garros, Wimbledon, US Open).

Openul American este ultimul turneu de Mare Slem al calendarului competiţional. Acest turneu se desfăşoară încă din 1881 în lunile august-septembrie în complexul Flushing Meadows-Corona Park, New York. Principalele arene ale acestui complex sunt Arthur Ashe Stadium, cu o capacitate de 24.000 de locuri şi Louis Amstrong Stadium, cu o capacitate de 10.000 de locuri.

Când începe US Open 2019 ultimul turneu Grand Slam din acest an

Termenul de „Grand Slam” desemează jucătorul sau jucătoarea de tenis care reușește performanța de a câstiga toate cele 4 turnee de Grand Slam – Australian Open, Roland Garros, Wimbledon și US Open în același an.

Termenul de „Grand Slam” a fost folosit pentru prima dată în ziarul New York Times, de către ziaristul John Kieran. În viitor, alte sporturi precum golful au împrumutat acest termen pentru a descrie performațe similare.

Era Open în tenis a început în 1968 când ITF (Federația Internațională de Tenis) a permis participarea jucătorilor profesioniști la turneele internaționale clasice, nemaifăcând diferența între jucătorii profesioniști și amatori. Primul turneu de Grand Slam din „Open Era” a fost openul francez, „Roland Garros”.

Calendarul turneelor WTA pentru sezonul 2019 include 55 de turnee WTA și cele patru turnee de Grand Slam, desfășurate în 28 de țări.

Primul turneu, Grand Slam 2019 – Australian Open a avut loc în perioada  14 – 27 ianuarie 2019, la Melbourne. Suprafața de joc a fost Hard. iar premiile totale de 60.5 milioane $.

Al doilea turneu, Grand Slam 2019 – French Open (Roland Garros), a avut loc în perioada 26 mai – 9 iunie, la Paris. Suprafața de joc a fost zgura, iar premiile totale de aproximativ 50 milioane $.

Al treilea turneu, Grand Slam 2019 – Wimbledon, a avut loc în perioada 1 – 14 iulie, la Londra. Suprafața de joc a fost iarba, iar premiile totale de peste 40 milioane $.

Simona Halep (27 de ani) a obținut primul trofeu la un turneu de Grand Slam în 2019! Românca a câștigat pentru prima dată pe iarba de la Wimbledon. Simo a învins-o pe Serena Williams (37 de ani) în minimum de seturi, 6-2, 6-2, după un meci perfect! Este cea de a doua victorie în fața americancei!

Ultimul turneu, Grand Slam – US Open va fi în perioada: 26 august – 7 septembrie, la Flushing Meadow, New York, USA. Suprafata de joc va fi hard iar premiile totale vor fi de aproximativ 55 milioane dolari.

La toate cele 4 turnee de Grand Slam au fost înscriși câte 128 de jucători la simplu și câte 64 la dublu.

Stadionul pe care va avea loc US Open.
Când are loc ultimul turneu Grand Slam. US Open?

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI