Când începe școala în noiembrie 2021. Sorin Cîmpeanu a anunțat câte școli încep fizic de luni, 8 noiembrie

Când începe școala în noiembrie 2021. Sorin Cîmpeanu a anunțat câte școli încep fizic de luni, 8 noiembrie
Sorin Cimpeanu a spus cand incepe scoala in 2021

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat când va începe școala, dar a făcut un anunț important și legat de teze. Oficialul a spus că vacanța de două săptămâni nu poate fi prelungită, fără ca programa școlară să nu sufere modificări, dar a vorbit și despre testarea elevilor.

Câte școli încep orele fizic de luni, 8 noiembrie

UPDATE 7 noiembrie 2021: Ministrul Educaţiei a făcut în acest weekend un anunț cu privire la începerea fizică a orelor în școlile din România. Conform lui Sorin Cîmpeanu, 68% din totalul instituțiilor de învățămân încep în format fizic de luni. Primele județe în care se întâmplă acest lucru sunt Dolj, Vâlcea și Dâmbovița.

“68% din şcolile României încep cu prezenţă fizică. Defalcat pe judeţe, în Dolj avem 88%, în Vâlcea şi Dâmboviţa – 85%. (…) De luni, vom verifica cu echipe de control în toată ţara modalitatea în care s-a raportat rata de vaccinare.

Vom verifica respectarea regulilor sanitare în şcoli prin echipe de control”, a explicat ministrul Educaţiei.

Acesta a vorbit si despre criteriul ca 60% din personalul din învăţământ să fie vaccinat. Sorin Cîmpeanu este de părere că acest compromis are multe neajunsuri.

“A trebuit să găsim un criteriu de departajare între cele care pot funcţiona cu prezenţă fizică. Faptul că s-a introdus rata de vaccinare alături de toate celelalte condiţii de reglementare, reguli de protecţie sanitară, a fost introdus în ideea creării unui mediu cât se poate de sigur pentru elevi în şcoală şi în ideea unei protecţii cât se poate de bune a profesorilor din şcoli. (…)

Este o formulă de compromis cu foarte multe neajunsuri, dar trebuia găsit un criteriu. Acest criteriu a avut în vedere mediul sigur pentru copii. S-a plecat de la OMS care a propus 70% rată de vaccinare pentru a asigura imunizarea de grup.

S-a luat în considerare 60% rată de vaccinare fără a se ţine cont de persoanele care au trecut prin boală”, a declarat Sorin Cîmpeanu la B1 TV.

Știrea inițială: 

Sorin Cîmpeanu a spus când începe școala în 2021

”Pe 8 noiembrie va începe școala! Ministrul Educației va rămâne consecvent principiului conform căruia școlile trebuie să funcționeze cu prezență fizică, în limita în care condițiile de protecție sanitară pot fi asigurate pentru elevi și profesori.

Este un principiu de bază, un principiu de la care nu voi abdica. Vom avea consultări cu autoritățile sanitare și vineri vom vedea care va fi exact modul de deschidere al școlilor în data de 8 noiembrie, având ipoteza de bază a prezenței fizice”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Legat de tezele elevilor, ministrul Sorin Cîmpeanu a deciz ca numărul acestora să fie redus, ținând seama de dificultățile aduse de pandemia de coronavirus, dar și de solicitările primite. Astfel, la clasa a VIII-a, elevii vor susține doar două teze, însă cu prezență fizică, dar sunt modificări și pentru liceeni.

Ministrul Educației, anunț important legat de teze

”Înțelegând dificultățile, analizând solicitările, am decis să reducem numărul de teze din acest an! La clasa a VIII-a, vom avea doar două teze, deci doar două teze de susținut cu prezență fizică. Pentru liceu, am redus numărul de teze de la patru la trei”, a declarat ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu a venit și cu încă o veste bună pentru elevi, dar și pentru părinți. Astfel, oficialul a spus că testele de salivă urmează să ajungă foarte curând în toate școlile din România, chiar săptămâna viitoare.

”Procedura de achiziție este în curs de finalizare”, a precizat sura citată.

Până astăzi, 1 noiembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.655.024 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 8.476 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. Totodată, 1.415.606 pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 6.993 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 102 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Până astăzi, 48.073 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. 322 dintre acestea au murit doar în ultimele 24 de ore.