Când ar putea fi gata parcarea supraetajată din Pantelimon și ce trebuie să știe românii. Anunțul făcut de primarul Capitalei

Când ar putea fi gata parcarea supraetajată din Pantelimon și ce trebuie să știe românii. Anunțul făcut de primarul Capitalei
Când ar putea fi gata parcarea supraetajată din Pantelimon

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că parcarea supraetajată din Pantelimon va fi gata mai devreme de 1 noiembrie. Parcarea are 500 de locuri, iar persoanele care intră în București își pot lăsa mașina și continua drumul cu folosind transportul public.

Când va fi gata parcarea supraetajată din Pantelimon

În cursul zilei de joi, Nicușor Dan a anunțat că parcarea supraetajată de 500 de locuri din Pantelimon este finalizată în proporție de 99%. Cel mai probabil, spune acesta, va fi dată în folosință înainte de 1 noiembrie. De asemenea, a precizat că mai lipsește un post de transformare.

”La momentul preluării mandatului era la 50 la sută, azi suntem la 99 la sută. Această parcare va avea 500 de locuri. Este conectată cu tramvaiul. Este conectată cu autobuzul, este o invitație pentru toate persoanele care intră în București cu mașina să-și lase mașina și să continue cu transportul public”, a mai spus primarul Capitalei.

Parcarea supraetajată din Pantelimon cu 500 de locuri disponibile este o investiție pe care Primăria Capitale a început-o în anul 2011, spune Nicușor Dan. În anul 2019, soluția pentru parcare a suferit modificări. Mai mult de atât, după ce parcarea va deveni funcțională, tramvaiele cu două direcții urmează să fie mutate pe linia cinci.

Prima parcare supraetajată din Sectorul 6

Primăria a decis unde va fi construită prima parcare supraetajată din Sectorul 6 și cum va fi realizată aceasta. Parcarea va fi construită în zona Lujerului din cartierul Militari. Construcția va avea patru niveluri și peste 200 de locuri de parcare, potrivit reprezentanților Primăriei Sectorului 6.

„În atenţia locuitorilor din zona Lujerului, cartierul Militari, zona 14. Conform datelor noastre aici este cea mai mare nevoie de locuri de parcare (conform numărului de solicitări), de aceea intenţionăm să construim prima parcare pe verticala (4 niveluri, parter îngropat) din Sectorul 6. Strategia noastră este sa venim cu cât mai multe parcări construite pe verticală şi de dimensiuni mici spre medii şi asta din 3 motive/criterii: (1) să nu afectăm semnificativ mediul urban, (2) avem o mai buna distribuţie teritorială, aceste parcări vor avea statutul de parcări de reşedinţă, (3) costurile sunt acceptabile pentru ca nu este nevoie de soluţii inginereşti şi structuri costisitoare. De exemplu, această parcare are 250 de locuri”, a explicat primarul Ciprian Ciucu, pe Facebook.

Cei de la conducerea Primăriei au precizat că au de gând să construiască asemenea parcări cu investiții decente. Ciprian Ciucu a declarat că se vor mai construit parcări cu până la 8.000 de euro pe locul de parcare, sumă decentă și suportabilă pentru bugetul Sectorului 6, spune acesta.

O a doua parcare supraetajată din Sectorul 6 ar putea fi construită în zona 10, pe strada Sergent Major Cara Anghel.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI