Campionul off-road Adrian Cernea a murit. Imagini șocante de la locul accidentului VIDEO

Campionul off-road Adrian Cernea a murit. Imagini șocante de la locul accidentului VIDEO
Adrian Cernea a murit

FRAS- Federația Română de Automobilism a confirmat azi, printr-o postare pe Facebook, că pilotul care a decedat în timpul etapei naționale de off-road, de la Slănic Moldova, în județul Bacău, este, de fapt, campionul național Adrian Cernea.

Campionul off-road Adrian Cernea a murit

Conform Federației, mașina în care se aflau Adrian Cernea și Alex Tache a fost luată de apele umflate ale râului Oituz.

„Cu durere în suflet anunțăm faptul că pilotul de off-road, fost campion național, Adrian Cernea, a decedat astăzi (sâmbătă – n.r.), în timpul unei etape naționale de off road, care are loc la Slănic Moldova. Echipajul format din Adrian Cernea și copilotul Alex Tache urma să traverseze o vale, loc prin care mai multe echipaje deja trecuseră fără probleme moment în care au fost surprinși de o viitură”, a fost mesajul FRAS, postat pe rețeaua de socializare.

Alex Tache a fost salvat însă în ultima clipă, dar Adrian Cernea a rămas blocat în mașina luată de ape, potrivit membrilor Comisiei Naționale de Off Road, prezenți la Slănic Moldova.

„Concursul a fost întrerupt imediat și în încercarea de salvare a acestuia, s-a intervenit atât cu echipaje de off road, care erau prezente la fața locului, cât și cu echipaje ISU. Din păcate, trupul său a fost găsit fără suflare câteva sute de metri mai jos”, au mai arătat arată reprezentanții Federației Române de Automobilism.

Ce au declarat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Bacău

De altfel, biroul Executiv al Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS) s-a întrunit de urgență și a deschis o anchetă ca să vadă în ce circumstanțe s-a produs tragedia. Președintele FRAS, Norris Măgeanu, și vicepreședintele Cătălin Nicolescu, șef al Comisiei de Securitate, au plecat către Slănic Moldova.

Amintim că polițiștii din Bacău au fost sesizați prin 112, de către un tânăr de 30 de ani, din București, care a semnalat că un bărbat de 40 de ani, din București, a fost luat de apele unui pârâu, afluent al râului Oituz, în pădurea de pe raza comunei Poiana-Sărată.

„Din primele verificări, s-a stabilit că, un echipaj aflat într-un autovehicul care participa la un concurs de offroad de pe raza Stațiunii Slănic-Moldova și se deplasa pe traseul dintre Slănic către Brețcu, județul Covasna a fost luat de ape, în momentul traversării pârâului. Tânărul de 30 de ani a reușit să traverseze pârâul pe malul opus, iar autovehiculul în care era bărbatul de 40 de ani, a fost luat de ape”, conform reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Bacău.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI