100 de echipaje vor fi prezente pe 11 şi 12 iunie la Raliul Argeşului. Cum se va organiza ediția de anul acesta

100 de echipaje vor fi prezente pe 11 şi 12 iunie la Raliul Argeşului. Cum se va organiza ediția de anul acesta
Peste 100 de echipaje vor fi prezente anul acesta la Raliul Argeșului

Pe 11 și 12 iunie, aproximativ 100 de echipaje sunt așteptate la ediția din acest an al Raliului Argeșului, au anunțat organizatorii la Pitești, vineri, în cadrul undei conferințe de presă.

Raliul Argeșului

Pentru început, startul și festivitatea de premiere vor avea loc în municipiul Pitești. Probele speciale care se vor desfășura vor avea loc pe DN 7C – Transfăgărășan, între Cetatea Poenari și Cabana Capra, respectiv DN 73 – Dealul Mateiaș, aflat în apropierea municipiului Câmpulung Muscel.

Festivitatea de star și prezentarea echipajelor vor avea loc joi, pe 10 iunie. În cele două zile de competiție, adică vineri și sâmbătă, startul va fi tot din Pitești. Seara mașinilor vor reveni înapoi tot la Pitești, atât vineri cât și sâmbătă.

„Centrul raliului va fi municipiul Piteşti, care va fi gazda centrului de comandă şi va fi gazda momentelor importante, începând cu festivitatea de start şi prezentarea echipajelor, care va avea loc joi, pe 10 iunie (…). În cele două zile de vineri şi de sâmbătă, zile de competiţie, startul va fi tot în municipiul Piteşti. Seara, maşinile revin tot la Piteşti, atât vineri, când probele speciale sunt în zona Câmpulung Muscel (…), cât şi sâmbătă, când va fi celebra probă Transfăgărăşan”, a declarat directorul organizatoric al Raliului Argeşului, Bogdan Dumitrescu.

Probe speciale pe Transfăgărășan și dealul Mateiaș

Bogdan Dumitrescu, directorul organizatoric al Raliului Argeșului, a mai precizat și că lista de înscrieri în competiție nu a fost închisă încă. Acesta estimează că vor participa între 90 și 100 de echipaje la raliu. Norris Măgeanu, Președintele Federației Române de Automobilism Sportiv a precizat cât de mult s-a dezvoltat Raliul Argeșului în ultimii ani.

La conferința de presă a fost prezent primarul municipiului Pitești, dar și vicepreședintele Consiliul Județean Argeș, Adrian Bughiu. Raliul Argeșului este un eveniment organizat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv și susținut de Primăria Municipiului Pitești, lanțul de farmacii Catena și Consiliul Județean Argeș.

„Este o onoare că putem găzdui şi putem fi parteneri într-un astfel de proiect, pentru că dincolo de tradiţia acestui raliu pe meleagurile noastre, competiţiile de raliu se identifică cu Argeşul, şi prin campionii naţionali daţi de-a lungul timpului, şi prin autoturismul naţional fabricat pe meleagurile noastre. (…) Consiliul Judeţean este, pentru al treilea an consecutiv, partener pe acest proiect, cu o sumă mai mică, 1000.000 de lei anul acesta. Venim după o perioadă grea, dar sunt convins că, pe viitor, lucrurile vor sta altfel”, a spus Bughiu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI