Când începe campania electorală pentru europarlamentare. Anunțul CNA o să te facă să renunți la TV

Când începe campania electorală pentru europarlamentare. Anunțul CNA o să te facă să renunți la TV

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare la posturile TV și de radio va începe pe 27 aprilie și se va termina pe 25 mai, potrivit unei decizii a membrilor CNA. În perioada menționată, studiourile televiziunilor și ale posturilor de radio vor fi pline de politicieni care își fac reclamă și de discuții pe teme care vor fi uitate după ziua alegerilor.

Posturile TV, care sunt oricum ticsite de emisiuni care au o calitate îndoilenică, vor putea primi în platourile de filmare, începând cu data de 27 aprilie, politicienii care s-au înscris încursa pentru alegerile europarlamentare. Același lucru se va întâmpla și la posturile de radio. Timp de o lună, vom auzi promisiuni care au mai fost făcute și la alegerile precedente și care, cel mai probabil, vor fi făcute din nou la cele viitoare.

CNA anunță că posturile care vor dori să își umple emisia cu discursuri plictisitoare și dezbateri aprige cu politicieni aflați în campanie trebuie să facă public acest lucru și să informeze CNA până pe 8 aprilie.

Campania electorală pentru alegerile euoparlamentare, la radio și TV din 27 aprilie

Competitorii electorali trebuie să se adreseze în scris posturilor TV și de radio, în perioada 9-15 aprilie, pentru a solicita timpii de antenă pe care doresc să îi utilizeze în cadrul emisiunilor electorale. După data de 16 aprilie se vor stabili în grila de program intervalele de timp în care vor fi transmise emisiunile și dezbaterile, dar și tarifele unice pe care le vor practica.

Sondajele de opinie, televoturile și anchetele făcute pe stradă vor fi interzise de la difuzare începând cu 48 de ore înainte de ziua alegerilor europarlamentare. De asemenea, cu 24 de ore înainte de alegeri este interzisă difuzarea emisiunilor de promovare electorală, dezbatere electorală și spoturi electorale.

Decizia CNA intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I. Nerespectarea ei se pedepsește conform Legii nr. 504/2002 sau, după caz, conform unor prevederi din Legea nr. 33/2007.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI