Călugărițele care au spart banii furați la păcănele în cazinouri

Două călugărițe de la o școală catolică din California au recunoscut că au deturnat 500.000 de dolari, bani pe care i-au cheltuit la jocuri de noroc în Las Vegas. Ce strategie foloseau pentru a fura bani?

Banii pe care călugărițele i-au spart la păcănele, proveneau din donații și taxele de școlarizare pentru elevii care învățau la școala Saint James, din orașul Torrance, lângă Los Angeles.

Călugărițele Mary Kreuper și Lana Chang erau fane ale jocurilor de noroc. Pentru a-și satisface dependența, acestea au cheltuit toți banii la păcănele în  cazinourile din Los Angeles, fără ca nimeni să bănuiască ce pasiuni secrete au.

Strategia lor de a fura banii a fost foarte bine pusă la punct, astfel încât nu le-a descoperit nimeni mai bine de 10 ani. Ele sustrăgeau constant sume mici pe care ulterior mergeau și le pierdeau în cazinouri.

Kreuper a fost directoarea școlii timp de 29 de ani, în timp ce Chang a lucrat ca profesoară timp de 20 de ani. Cele două au furat banii cu gândindu-se că se vor plimba prin toată lumea cu aceștia. Dar, între timp s-au hotărât să-și încerce norocul la cazinouri.

Călugărițele și-au exprimat „regretul profund” pentru ce au făcut. Deși, poliția a fost sesizată în legătură cu acest caz, cele două călugărițe nu vor fi judecate, întrucât plângerile împotriva lor au fost retrase. Ele preferau să joace poker, dar și la păcănele despre care este deja știut că pot provoca un grad foarte ridicat de dependență.

Arhidieceza din Los Angeles a declarat că frauda a fost descoperită la un audit de rutină. Călugărițele au reușit să ascundă, timp de 10 ani, furtul prin depunerea cecurilor care acopereau taxele elevilor și cecurile cu donații într-un cont separat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI