Calendar ortodox, 4 februarie 2021. Cine a fost Sfântul Isidor și ce rugăciune specială e bine să rostești

Calendar ortodox, 4 februarie 2021. Cine a fost Sfântul Isidor și ce rugăciune specială e bine să rostești
Calendar ortodox, 4 februarie 2021. Cine a fost Sfântul Isidor și ce rugăciune specială e bine să rostești

Data de 4 februarie este marcată în calendarul creștin ortodox de o sărbătoare importantă. Cine este Sfântul Cuvios Isidor, căruia trebuie să ne rugăm în această zi și cum ne ajută ruga sa să ne recăpătăm încrederea în noi înșine.

Sfântul Cuvios Isidor Pelusiotul, 4 februarie

Calendarul creștin ortodox îl pomenește pe data de 4 februarie pe Sfântul Cuvios Isidor Pelusiotul. El a dus o viață plină de smerenie, în rugăciune și a lăsat în urmă o mulțime de învățături. Credincioșii își aduc aminte cu drag de vorbele lui înțelepte și pline de har. Isidor s-a dedicat lui Dumnezeu încă din copilarie. Episcopul Elinopolie l-a învățat cum să se ferească de vorba femeiască și să nu plece urechea la zvonurile răutăcioase.

Una dintre cele mai celebre vorbe ale Părintelui Isidor a rămas în memoria tuturor creștinilor.

Viaţa fără cuvânt e mai bună decât cuvântul fără viaţă. Căci ea şi tăcând e folositoare; cuvântul şi strigând supăra. Dacă se întâlnesc cuvântul şi viaţa, desăvârşesc un simbol al întregii filosofii”.

De asemenea, tot el spunea că omul cel bun nu ar trebui să se mândrească pentru lucrurile bune pe care le face si i-a îndemnat pe credincioși la rugăciune.

„De este în cineva gând smerit, faptele bune ale aceluia se fac mai luminoase, iar de nu este cu gândul smerit, apoi şi faptele bune cele luminoase, se întunecă şi cele mari se micşorează. Drept aceea, de voieşte cineva să-şi arate faptele sale bune, să nu le socotească mari, căci atunci mari se vor afla.”

Rugăciune pentru suflet a Sfântului Cuvios Isidor

Această rugăciune închinată Sfântului Părinte Isidor este una care ne învață să ne bucurăm de tot ce avem, să nu râvnim la bunurile celorlalți și sa trăim cumpătați. Această rugăciune o putem rosti pentru că ea ne va reda încrederea în noi.

„Întru tine, părinte, cu osârdie s-a mântuit cel după chip; că, luând crucea, ai urmat lui Hristos; şi lucrând, ai învăţat să poarte grijă de suflet. Pentru aceasta şi cu îngerii împreună se bucură, Preacuvioase Părinte Isidor, duhul tău.

Sfinte Cuvioase Părinte Isidor, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi. Suspinul inimii mele ascultându-l, Stăpâne, vindecă zdrobirea si nelinistea sufletului meu, Iisuse, cu rugăciunile cuviosului Tău, ca un Atotputernic.

Sfinte Cuvioase Părinte Isidor, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi. Ridicându-te cu înţelepciune Dumnezeiască de la lucrarea faptei celei bune la curgerea cea curată de Dumnezeu, Sfinte Isidor, stând înaintea lui Dumnezeu de-a pururea, te-ai îmbogăţit în chip lămurit cu arătarea cea plină de desfătare. Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI