02 iun. 2020 | 20:42

Calendar ortodox 3 iunie 2020. Sfântul care vindecă toate durerile patimilor

Știri generale
Calendar ortodox 3 iunie 2020. Sfântul care vindecă toate durerile patimilor
Calendar ortodox 3 iunie 2020. Sfântul care vindecă toate durerile patimilor

Calendar ortodox 3 iunie 2020. În ziua de miercuri, 3 iunie 2020, sunt prăznuiți cei șase mucenici ai lui Iisus Hristos, și anume, Sfinţii Mucenici Luchilian, Ipatie, Paul, Dionisie, Claudie şi Sfânta Muceniță Paula Fecioara.

Pentru toate nevoile îndurate în timpul vieții, în numele iubirii pentru Iisus Hristos, aceștia s-au făcut plăcuți de Dumnezeu, care i-a înzestrat cu darul de a face minuni. Astfel, rugăciunea către Sfântul Luchilian alungă orice durere trupească ori sufletească.

Calendar ortodox 3 iunie 2020.  Cine a fost Sfintul Mucenic Luchilian

Sfântul Mucenic Luchilian a trăit pe vremea lui Împăratului roman Aurelian, notează crestinortodox.ro. În cea mai mare parte a vieţii, el s-a închinat idolilor, slujind în templul acestora. Dar la bătrâneţe, acesta se convertit la creştinism.

Din cauza credinţei în Hristos, Sfântul Luchilian a fost supus la chinuri mari: i-au fost sfărâmate fălcile, a fost bătut cu toiege, a fost spânzurat cu capul în jos, iar în cele din urmă a fost aruncat în temniţă.

Cei patru sfinţi tineri – Claudie, Ipatie, Pavel şi Dionisie – au fost și ei tăiaţi cu sabia. Sfântul Luchilian și-a dat ultima suflare în Mâinile Domnului. Trupurile acesta au fost ingropate de o fecioara, pe nume Paula, care a fost pedepsita pentru aceasta fapta cu taierea capului.

Tot în această zi mai facem pomenirea:

  • Sfantului Kevin din Glendalough;
  • Sfantului Cuvios Atanasie, facatorul de minuni;
  • Sfintei Cuvioase Ieria;
  • Sfintei Mucenite Paula;
  • Sfantului Cuvios Papos;
  • Sfintei Clotilda.

Calendar ortodox 3 iunie 2020.  Rugăciune către Sfântul Luchilian

Sfinte Mucenice Luchilian, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Văzând astăzi pe mucenicii lui Hristos, ca pe nişte grădini cuvântătoare şi flori foarte mirositoare, cu cinste să-i mărim. Arătându-se mucenicii cu adevărat luceferi Bisericii lui Hristos Dumnezeu, strălucesc cu lumina mărturisirii.

Cel ce vindeci toate durerile patimilor, tămăduieşte-mi şi mie acum durerea, prin rugăciunile purtătorilor de chinuri, Iubitorule de oameni. Amin.

Canon de rugăciune către Sfântul Mucenic Luchilian

Mucenicii Tăi, Doamne, întru nevoinţele lor, cununile nestricăciunii au dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru. Că având tăria Ta, pe chinuitori au învins; zdrobit-au şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lor, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

Parteneri
O mamă rămasă văduvă și-a crescut singură cei trei copii mici. Peste ani a fost abandonată de cei cărora le-a dat viață. Nici măcar atunci când s-a îmbolnăvit nu a fost vizitată. Drama prin care a trecut
Redactia.ro
Adevărata față a vedetelor. Cum se comportă în realitate, când se închid camerele de filmat: „Bețiv mare (...) poate cel mai dubios dintre toți”
Click.ro
China este pregătită de război. De ce SUA nu mai pot ține pasul cu ritmul de expansiune al armatei chineze
Digi24
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Prima apariție publică a lui Michael Schumacher, după accidentul din 2013. Fostul campion a participat la nunta fiicei sale
Unica.ro
Un oraș din România a intrat în febra Crăciunului. Ce a făcut primarul
EVZ.ro
Alexia Eram și Mario Fresh s-au despărțit. De ce ar fi ajuns la separare. Au aniversat opt ani de relație în urmă cu două luni
Spynews
Despărțirea anului. Simona Halep l-a dat afară. Ea a hotărât
Capital.ro
Adrian Enache și Sorin Ovidiu Vântu, cei mai fericiți cuscri și bunici! Nepoțica lor a împlinit un an! “I-am făcut ziua, i-am rupt turta”. Cum se descurcă SOV cu cea mică
Avantaje
BANI MAI MULȚI pentru familii. Cine se încadrează
Mediaflux
Cum i-a spus Karmen Simionescu fiicei sale că va divorța de Bogdan Căplescu. Artista nu i-a ascuns nimic fetiței sale: ”Știe prin ce am trecut”
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Andi Constantin, fostul concurent Burlacul, iubește din nou! Cine e și cum arată femeia superbă care l-a cucerit
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro