11 ian. 2024 | 08:10

Calendar ortodox 11 ianuarie 2024. Ce mare sfânt este prăznuit astăzi. Rugăciunea pe care este bine să o rostești

Diverse
Calendar ortodox 11 ianuarie 2024. Ce mare sfânt este prăznuit astăzi. Rugăciunea pe care este bine să o rostești
Foto: Profimedia

Este zi de sărbătoare pentru credincioșii de la noi din țară. Potrivit calendar ortodox 11 ianuarie 2024, creștinii celebrează un mare sfânt, făcător de minuni, considerat ocrotitor al copiilor și femeilor însărcinate. Există o rugăciune specială pe care este bine să o rostim astăzi.

Credincioșii celebrează un mare făcător de minuni

Creștinii din România celebrează, an de an, pe data de 11 ianuarie, viața și minunile săvârșite de un mare sfânt. Prin minunile săvârșite de acesta în timpul vieții sale, a ajuns să fie considerat un ocrotitor al copiilor, femeielor însărcinate și părinților.

Potrivit calendar ortodox 11 ianuarie 2024, astăzi este prăznuit Sfântul Cuvios Teodosie cel Mare.

Calendar ortodox 11 ianuarie 2024

Teodosie s-a născut într-un sat numit Mogaristos din Capadocia, situat, astăzi, în vestul Turciei. A trăit în secolele V-VI. Copilul a venit pe lume într-o familie în care credința era o parte importantă a vieții. Încă de mic a învățat dragostea pentru Iisus Hristos.

Era foarte tânăr când a decis să intre în monahism, la o mănăstire din Ierusalim. În cele din urmă, alege să se retragă într-o peșteră din apropiere de Bethleem unde, vreme de cinci decenii, trăiește doar din ierburi sălbatice și legume.

A avut mulți ucenici, împreună cu care a ridicat o mănăstire lângă peștera ce îi devenise adăpost. Astfel, s-au pus bazele vieții monahale de obște.

Sfântul Cuvios Teodosie cel Mare a murit în jurul anului 529. În timpul vieții sale, era considerat mare făcător de minuni. O femeie ai cărei copii mureau încă din fragedă pruncie a primit binecuvântarea acestuia, de la acel moment, a putut avea și crește copii sănătoși. Era celebrat de femeile însărcinate pentru a avea o naștere ușoară, fără complicații.

Te-ar putea interesa și: Din 2024, se schimbă calendarul ortodox: un mare sfânt va fi sărbătorit și la o dată diferită

Calendar ortodox 11 ianuarie 2024. Ce mare sfânt este prăznuit astăzi. Rugăciunea pe care este bine să o rostești

Rugăciunea către Sfântul Cuvios Teodosie cel Mare

Există o rugăciune specială care ar trebui să fie rostită astăzi, mai ales de către femeiele care nu pot avea copii și cele care sunt pe cale să își aducă bebelușii pe lume.

Rugăciunea este folositoare și părinților ai căror odrasle au apucat-o pe căi greșite, ajutând la aducerea lor pe drumul cel bun.

„Auzi-ne pe noi, Milostive şi Puternice Doamne, ca prin rugăciunile noastre să se reverse harul Tău asupra noastră. Fii milostiv, Doamne, adu-Ţi aminte de porunca Ta, ca să se înmulţească neamul creştinesc, şi fii nouă ocrotitor milostiv, ca să se păstreze prin puterea Ta ce ai rânduit Tu.

Tu ai făcut cu puterea Ta din nimic şi ai pus început lumii, l-ai făcut pe om după chipul şi asemănarea Ta şi ai sfinţit Taina Căsătoriei prin care se preînchipuie taina unirii lui Hristos cu Biserica.

Auzi-ne pe noi, Milosârde, pe robii Tăi care suntem uniţi prin Taina Căsătoriei şi cerem ajutorul Tău, revarsă mila Ta asupra noastră, ca să vedem pe fiii fiilor noştri până în neamul al treilea şi chiar al patrulea şi să ajungem până la adânci bătrâneţi şi să se învrednicească de Împărăţia Cerurilor prin Domnul nostru Iisus Hristos, Căruia I se cuvin toată slava, cinstea şi închinăciunea împreună cu Tatăl şi cu Duhul Sfânt în vecii vecilor. Amin.”

Te-ar putea interesa și: Zodiile şi sfinţii care îi protejează. Nativii Leu sunt mereu păziţi de Sfântul Apostol Ioan

Parteneri
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi! Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea
Redactia.ro
Actorul legendar care a fost căsătorit cu cinci femei, dar a fost îndrăgostit toată viața de un bărbat
Click.ro
Șofer român de TIR mort în Belgia după un incident șocant: Un capac de canal aruncat de pe un pod i-a trecut prin parbriz
Digi24
Istoricul Yuval Harari, despre adevăratele intenții ale lui Putin: „Dacă este lăsat, vom vedea din ce în ce mai mulți Putini în lume”
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Salarii foarte mari pentru românii din Spania. Ce venituri oferă angajatorii
EVZ.ro
Adevărul despre Andreea Liptak, după 12 ani! De ce a plecat din televiziune! A fost sau nu dată afară!
Spynews
ILEGAL pentru orice român. Te scanează automat. A intrat în vigoare pe 31 martie
Capital.ro
Parada planetară 2024: Data în care va avea loc fenomenul astronomic rar | Șase planete se vor alinia pe cer
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
VOUCHERE de 500 de lei de la stat. Cum pot fi ridicați BANII
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cine este Nemo, artistul elvețian care a câștigat Eurovision 2024. A spart trofeul pe scenă la câteva secunde după ce l-a primit / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro